Jeugdtheater Hofplein viert 1 juli Keti Koti

Jeugdtheater Hofplein viert 1 juli Keti Koti

Op vrijdag 1 juli 2022 speelt de schoolvoorstelling Koken met Amba (6+) in het Hofpleintheater voor Rotterdamse basisscholen. Met deze voorstelling, op deze speciale datum, sluit Jeugdtheater Hofplein aan bij Theater voor Keti Koti en gaan jonge stadgenoten ook zelf aan de slag tijdens workshops.

  Koken met Amba (6+)
  In de voorstelling Koken met Amba van De Veenfabriek neemt Amba na schooltijd haar vriendjes mee naar haar Surinaamse oma die hen laat kennismaken met Surinaamse lekkernijen, maar ook heel spannende verhalen vertelt. Zij vertelt de kinderen wat slaven zijn en over het slavernijverleden, maar ook hoe mensen uit allerlei windstreken in Nederland terecht komen. En bovenal geeft ze de kinderen de belangrijke boodschap mee ‘dat ze allemaal een beetje verschillend zijn. Een beetje, want we zijn allemaal Nederlanders’.

 

  Voorstelling en workshops

   Met haar voorstellingen vertelt Jeugdtheater Hofplein allerlei verschillende verhalen aan jong publiek. Ook dit verhaal moet verteld en gehoord worden. De bezoekende klassen gaan actief aan de slag in workshops spel, dans en muziek waarin de brug wordt gemaakt naar de thematiek van de voorstelling.

   

   Theater voor Keti Koti
   Koken met Amba speelt in het kader van Theater voor Keti Koti: een jaarlijks initiatief waarmee tal van gezelschappen en podia op theatrale wijze aandacht besteden aan het gedeelde koloniale en slavernijverleden van ons land.

Info

Koken met Amba speelt in het Hofpleintheater in het kader van Theater voor Keti Koti: een jaarlijks initiatief waarmee tal van gezelschappen en podia op theatrale wijze aandacht besteden aan het gedeelde koloniale en slavernijverleden van ons land.