Oproep: kom ook op donderdag 9 februari naar de Open Mic Sessie na afloop van ‘De loop der dingen’ in het Hofpleintheater!

Kom naar De Loop der Dingen Open Mic Sessie!

De Hofplein-voorstelling De Loop der Dingen heeft in het afgelopen jaar op zowel het Lowlands Festival als in het Hofpleintheater publiek vaak letterlijk tot tranen geroerd. Dit komt omdat het nu eens geen volwassen, geleerde deskundigen zijn die ons iets laten zien: het zijn juist jonge spelers die in hun dapperheid, overgave en kwetsbaarheid op het podium een onweerstaanbaar gezicht geven aan al die grote zaken waarmee we op onze tv-, computer- en telefoonschermen geconfronteerd worden maar toch zo moeilijk voeling mee krijgen. Deze jonge spelers maken iets fundamenteels voelbaar van de grote verhalen om ons heen waar we allemaal mee worstelen.

De voorstelling De Loop der Dingen werd niet voor niets gevraagd om op het Lowlands Festival te spelen: in een doorlopend spel roepen de spelers stille beelden op van mensen op de vlucht in onze wereld, om het publiek vervolgens weer op te zwepen door keiharde beats uit clubs en feesten. En door de hele voorstelling heen zien we hoe menselijk gedrag dramatische situaties veroorzaakt die op hun beurt weer ons gedrag bepalen. Een eeuwige ketting van oorzaak en gevolg.

Bekijk hier de sneak preview!

Wat is jouw invloed?

Door alles wat er in de wereld gebeurt lijkt het soms alsof je geen invloed hebt op de grote krachten in de wereld: vluchtelingen, klimaatverandering, het armoedevraagstuk, oorlogen.
Maar is dat zo?

Je kan misschien niet direct een van die problemen oplossen maar je kan er wel een beetje invloed op uitoefenen, of verantwoordelijkheid nemen zoals rapper, schrijver en oud-leraar Massih het in zijn brief van 25 januari jl. aan alle jongeren van Nederland noemt. We zijn namelijk allemaal een radertje in een gigantisch netwerk dat uiteindelijk invloed heeft op alle grote problemen. Het een beïnvloedt het ander. Het is een groot verbonden systeem van oorzaak en gevolg: Als jij minder vlees eet gaat de uitstoot van broeikasgassen omlaag en zal de schade van overstromingen in bijvoorbeeld Bangladesh afnemen.

Wat je eet, wat je koopt, wat je draagt, tot en met of je de bus neemt of de fiets, het vliegtuig of de trein, het is het startpunt van een serie consequenties. Wat ben jij bereid te veranderen? Wat zou jij willen opgeven en waarvan vind jij dat de consequenties minder belangrijk zijn dan het nut of plezier dat het oplevert?

De Mic is Open!
Kom daarom op donderdag 9 februari a.s. na afloop van de voorstelling naar de speciale Open Mic Sessie over Jouw Invloed op de Wereld in het Hofpleintheater. Kom luisteren naar inspirerende ideeën en opvallende meningen van jongeren die een verschil proberen te maken. Of draag zelf iets voor (in welke vorm dan ook) over jouw blik op of vragen over de wereld waarin we leven en wat we zouden kunnen doen.

Iedereen is welkom!

Open brief

Info

Kom naar De Loop der Dingen Open Mic Sessie! De Hofplein-voorstelling De Loop der Dingen heeft in het afgelopen jaar op zowel het Lowlands Festival als in het Hofpleintheater publiek vaak letterlijk tot tranen geroerd. Dit komt omdat het nu eens geen volwassen, geleerde deskundigen zijn die ons iets laten zien: het zijn juist jonge […]