Leerlingen Code Groen gast van de gemeenteraad

Leerlingen Code Groen bieden advies aan de gemeenteraad

Leerlingen van vier van de zeven scholen die meededen aan Code Groen, boden, namens alle deelnemende scholen hun adviezen voor de stad van de toekomst aan als Gasten van de gemeenteraad. Van korter douchen en meer uitwisseling tussen wijken tot glimlachdag.

Toekomstbestendige ideeën
Alle scholen presenteerden kort hun plannen voor de toekomst. Als echte lobbyisten spraken de leerlingen van achter het spreekgestoelte in de raadszaal. De adviezen zijn voortgekomen uit het project Code Groen op school. Leerlingen hebben samen met kunstenaars gezocht naar toekomstbestendige ideeën voor de stad en zijn op excursie geweest naar een innovatief bedrijf. Alle scholen kwamen op 27 maart samen op het Kindercongres, waar de leerlingen in gesprek gingen met vertegenwoordigers van de gemeente en het bedrijfsleven over onderwerpen als de stijgende zeespiegel, de circulaire economie, duurzaamheid en sociale omgang in de stad.

Gemeenteraad
Raadsleden Chantal Zeegers (D66) en Patrick Lansink-Bastemeijer (VVD) namen de adviezen in ontvangst. Ze waren onder de indruk van het creatieve gehalte van de ideeën en de betrokkenheid van de leerlingen bij de stad. Vervolgens namen ze alle tijd om de vele vragen van de kinderen over het reilen en zeilen in de gemeenteraad te beantwoorden. En om even helemaal de smaak te pakken te krijgen mochten de kinderen vanaf de publiekstribune nog een stukje van de gemeenteraadsvergadering volgen. Thomas Hardie, Brede School coördinator van de Oscar Romeroschool kijkt terug op een geslaagd project: “Wat een mooie kans voor de kinderen om mee te denken over de toekomst van de stad en de aanbevelingen te kunnen presenteren in de raadszaal.”

Lees hier de aanbevelingen van de verschillende scholen

Fotografie: Thomas Hardie

 

 

Info

Leerlingen Code Groen bieden advies aan de gemeenteraad Leerlingen van vier van de zeven scholen die meededen aan Code Groen, boden, namens alle deelnemende scholen hun adviezen voor de stad van de toekomst aan als Gasten van de gemeenteraad. Van korter douchen en meer uitwisseling tussen wijken tot glimlachdag. Toekomstbestendige ideeën Alle scholen presenteerden kort […]