Hofplein genomineerd voor oeuvre award

Hofplein genomineerd voor nieuwe kunst- en cultuurprijs

We hebben ontzettend leuk nieuws om te delen! De ELJA Foundation heeft vandaag (donderdag 19 oktober 2023) bekend gemaakt dat Jeugdtheater Hofplein één van de drie genomineerden is voor de ELJA Foundation Award.

De Award, ter waarde van 75.000 euro, is een nieuwe kunst- en cultuurprijs speciaal gericht op organisaties of individuen die al langere tijd op een bijzondere manier het verschil maken voor kinderen en jongeren. We voelen ons vereerd met deze nominatie, gezien we onszelf hier al sinds 1985 voor inzetten!

 

  Nominatie Jeugdtheater Hofplein
  De ELJA Foundation noemt Hofplein een begrip in Rotterdam en omstreken waar sinds jaar en dag veel kinderen uit álle lagen van de samenleving voor het eerst kennismaken met theater en zelf acteren, dansen en zingen. Hofplein is ontzettend trots op deze nominatie en blij met de erkenning voor ál die Hofpleiners die zich inzetten (nu en in het verleden) voor de ontwikkeling van al dat jonge talent dat Rotterdam en de regio Rijnmond rijk is.

 

  Over de ELJA Foundation Award
  De ELJA Foundation Award is een oeuvre award voor een individu of organisatie, die een buitengewone prestatie heeft geleverd passend bij het gedachtegoed van de ELJA Foundation. Voor de ELJA Foundation Award komen organisaties of individuen uit het Koninkrijk der Nederlanden in aanmerking die lichtende voorbeelden zijn in de ontwikkeling van programma’s op het terrein van muziek, dans en beeldende kunst, waardoor kinderen en jongeren met verschillende leefwerelden beter worden voorbereid op hun toekomst en meer met elkaar verbonden raken. Partijen bij wie het realiseren van verbinding door middel van muziek, dans of beeldende kunst, in het DNA zit.

 

  Op donderdag 30 november vindt in het DeLaMar Theater in Amsterdam de uitreiking van de ELJA Foundation Award plaats tijdens de ELJA Foundation Conference & Award | Young at Arts. De winnaar mag het bedrag van 75.000 euro naar eigen inzicht inzetten ten behoeve van kunst en cultuur voor kinderen en jongeren.

  We houden jullie uiteraard op de hoogte!

Info

De ELJA Foundation heeft bekend gemaakt dat Hofplein één van de drie genomineerden is voor de ELJA Foundation Award. De Award, ter waarde van 75.000 euro, is een nieuwe kunst- en cultuurprijs speciaal gericht op organisaties of individuen die al langere tijd op een bijzondere manier het verschil maken voor kinderen en jongeren.