Oud-Hofpleiner Joy Delima genomineerd voor Nederlandse theaterprijs!

Al voordat ze afstudeert aan de Toneelschool in Arnhem speelde Joy in Flikken Rotterdam en werd ze genomineerd voor de prestigieuze theaterprijs de Colombina voor haar rol in Onze Straat van het Nationale Theater.

Joy: “Onze Straat laat 12 jaar in dezelfde straat zien, dus het personage dat ik speelde, groeide tijdens de voorstelling op van 15, naar 17 naar 27. Een ambitieus meisje dat zo hard aan haar toekomst werkte dat ze zich niet realiseert wat ze in het moment heeft. Het was mooi om die transformatie te onderzoeken en te spelen, van 15 naar 27.

Ik was acht toen ik bij Hofplein begon. Toen ik een rol had in Carmen ontdekte ik dat de MBO Theaterschool bestond, dat je dus echt kon studeren voor acteur of actrice. Dat leek me direct leuk. Op het MBO vond ik in het derde jaar echt mijn draai toen ik voor het eerst zelf een solo schreef en speelde. Daarin kon ik een persoonlijke verbinding maken met alles wat ik tot dan toe had geleerd en snapte ik goed waarom ik dit wilde doen. Dankzij de MBO Theaterschool had ik al een netwerk in de theaterwereld toen ik aan de Toneelschool begon. Daar heb ik veel aan gehad.

Als kind was ik verlegen en dat kan ik nog steeds wel zijn. Maar zodra ik de vloer op ging, had ik daar geen last meer van. Mijn ouders zeggen nog steeds dat ze daardoor zagen dat het acteren iets voor mij was: ik leefde op als ik voor een zaal stond.”

Info

Al voordat ze afstudeert aan de Toneelschool in Arnhem speelde Joy in Flikken Rotterdam en werd ze genomineerd voor de prestigieuze theaterprijs de Colombina voor haar rol in Onze Straat van het Nationale Theater. Joy: “Onze Straat laat 12 jaar in dezelfde straat zien, dus het personage dat ik speelde, groeide tijdens de voorstelling op […]