Veel gestelde vragen

Vraag en antwoord

Hieronder staat een lijst met de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Team Jeugdtheater helpt jou graag verder.

Jeugdtheater Hofplein

Klik hier voor het aanbod van 6,7 jaar
Klik hier voor het aanbod van 8-12 jaar
Klik hier voor het aanbod van 12+ jaar.

Klik hier voor de pagina met al onze locaties

Spelers komen in een groep die op leeftijd is ingedeeld. Tijdens het inschrijven kun je op basis van je leeftijd zien in welke groepen je ingeschreven kunt worden. We kijken naar de leeftijd die een speler heeft vanaf 1 januari 2020. Een voorbeeld: is een speler bij inschrijving 7 jaar, maar wordt het vóór 1 januari 2020 8 jaar, dan kan de speler zich inschrijven voor de groep 8 jarigen.

Op de meeste locaties zijn er combinatiegroepen zoals een groep voor 6 én 7 jarigen. We proberen het leeftijdsverschil echter niet groter te laten worden dan 2 jaar in één groep.

Dat is zeker mogelijk. Je krijgt bericht wanneer er plek is in de groep van jouw keuze. Ook voor plaatsing op de wachtlijst wordt € 25,- inschrijfgeld gehanteerd. Dit seizoen helaas niet geplaatst? Dan garanderen we een plek voor jou in het volgende seizoen of ontvang je jouw inschrijfgeld terug.

In dat geval wordt gekeken of groepen kunnen worden samengevoegd of krijgen de ingeschreven leerlingen bericht met de vraag of ze een andere tijd/locatie willen kiezen.

Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail. En ook alle overige informatie over het theaterseizoen wordt per mail gecommuniceerd.

Overstappen in een lopend seizoen kan tot aan de kerstvakantie. Hiervoor kan je contact opnemen met team Jeugdtheater: 010-2435055 of stuur een mail naar jts@jeugdtheaterhofplein.nl.

Je kunt via een apart emailbericht aangeven dat je in meerdere producties wilt spelen. Alleen als er plek is, kan dit. Deelname aan een tweede productie kost € 150,00.

Ja dat kan. Voor de start van het seizoen ontvangt je de factuur voor het totale bedrag per mail. Hierin kun je aangeven te betalen in termijnen. Wil je afwijkende betaalafspraken maken, neem dan contact op met de financiële administratie: 010-2435055. Het gehele bedrag dient uiterlijk 1 februari 2020 te zijn betaald.

Bij annulering door een speler uiterlijk twee weken vóór aanvang van de cursus hoeft de speler geen cursusgeld te betalen. Wanneer een speler na dit termijn stopt, maar binnen de eerste 4 cursusweken, dan is 25% het cursusgeld verschuldigd. Wanneer een speler stopt na de 4e keer, blijft het gehele cursusgeld verschuldigd. Let op: het gaat hier om de jaarcursus van het Jeugdtheater aanbod (periode september t/m april). Voor de korte theatercursussen geldt dat je tot twee weken voor aanvang van de cursus kosteloos kan uitschrijven. Na deze periode is er geen restitutie bij uitschrijving meer mogelijk.

Klik hier voor de algemene voorwaarden van Jeugdtheater Hofplein.

Jeugdtheater Hofplein is meer dan een school. Het is een kunstenhuis. Een warme thuis waar elk kind welkom is. Met open deuren en ramen. Of het nu netjes langs de voordeur binnenwandelt, of via het raam naar binnen waait. Of het nu bulkt van het zelfvertrouwen of zich als een schaduw langs de muren schuurt. Een huis dat zorg draagt voor al zijn bewoners. Maar ook verwachtingen koestert. De verwachting dat, wie er binnenwandelt, open staat voor ontmoetingen. Voor uitdagingen. Want Jeugdtheater Hofplein koestert de droom dat, wie binnenwandelt, op een andere manier het huis weer verlaat. Voller. Sterker. Groter. Met een open en kritische blik de grote wijde wereld in.

Een huis, en geen school, leert mijn kind dan niets? Zeker wel.

Er wordt niet gewerkt volgens een ‘methode’ of een educatief programma. Lessen zijn werkplaatsen. Ontmoetingen. Plekken waar kinderen en jongeren, samen met een docent of artiest aan het werk gaan in een bruisend traject. Wederzijdse inspiratie en het verwerven van inzichten, daar gaat het om. Inzichten in wat theater allemaal kan zijn. Daarbij beschouwen kind en kunstenaar elkaar als volwaardige artistieke partners.

In elk project worden kinderen heel nauw betrokken bij het creatieproces. Er wordt een groot appèl gedaan op hun creativiteit, inventiviteit en vooral op de eigenheid van elk betrokken kind. Kinderen zijn in onze manier van werken nooit enkel uitvoerder van een door ons bedachte les of concept of choreografie.

Gedurende een werkproces wordt nauwkeurig gelet op wat de eigenheid van elk kind is. Als er al audities worden gehouden, is die eigenheid minstens even belangrijk dan het talent, bij het maken van een keuze. Deze manier van werken zorgt steeds voor een rechtstreekse inbreng van elk kind in het uiteindelijke resultaat en heeft als gevolg dat een voorstelling of toonmoment er nooit zo zou hebben uitgezien, zonder hen.

Het doel is dus nooit het vergaren van techniek. Dat is wel het directe resultaat van een artistiek proces. De professionele coach is er om kinderen uit te leggen hoe je een bepaald resultaat kan halen. Niet om te bepalen wat dat resultaat moet zijn. Dat gebeurt namelijk steeds in samenspraak met de kinderen.

Het is onze overtuiging dat kinderen, wanneer ze de kans krijgen om zich creatief te ontwikkelen, en daarin serieus genomen worden, mondiger en kritischer in het leven zullen staan eenmaal ze volwassen zijn. Op Hofplein krijgt elk kind de kans om, in een professioneel kader, van podiumkunst te proeven en daardoor zichzelf en de wereld om zich heen te ontdekken.

Ja! Tijdens de inschrijfprocedure kun je aangeven dat je een Rotterdampas hebt. Aan de hand van jouw code kunnen we de korting toepassen.De korting is €25,-. Deze korting is alleen geldig voor inschrijvingen in het lange traject (25 weken) voor seizoen 1920.

Als er thuis te weinig geld is voor creatieve lessen, helpt het Jeugdfonds Cultuur. Het Jeugdfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Het fonds geeft een financieel steuntje in de rug en vergoedt het cursusgeld.

Stap 1. Schrijf je in voor een cursus bij Hofplein.

Stap 2. Om gebruik te maken van het Jeugdfonds Cultuur vul je een ouderkaart in. Deze ouderkaart lever je in bij de juf of meester, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of het wijkteam. Deze intermediair doet een aanvraag voor de vergoeding bij Jeugdfonds Cultuur. Je krijgt bericht wanneer de aanvraag is goed gekeurd. Let op! Ook voor de inschrijvingen via het Jeugdfonds Cultuur gelden de Algemene Voorwaarden . Dit houdt in dat wanneer het Jeugdfonds Cultuur de aanvraag afwijst, en er een opzegging is na de 4e cursusdag, dat je de volledige contributie zult moeten betalen.