Pers

Voor vragen over persberichten, beeldmateriaal, voorstellingen, activiteiten, etc. kan je terecht bij de afdeling Marketing & Communicatie via communicatie@jeugdtheaterhofplein.nl of (010) 243 50 55.
 

Persbezoek

Pers is altijd welkom bij Jeugdtheater Hofplein. Meld je bezoek vooraf aan via: communicatie@jeugdtheaterhofplein.nl om de juiste informatie en begeleiding te krijgen. Gratis toegang voor pers is alleen mogelijk na aanmelding en met toestemming van de afdeling Marketing & Communicatie.
 

Beeldmateriaal

Beeldmateriaal is voor pers kosteloos te gebruiken met vermeldingen van de fotograaf en de naam Jeugdtheater Hofplein en is op te vragen via communicatie@jeugdtheaterhofplein.nl.

 
 

Naamgebruik

De correcte wijze om de organisatie aan te duiden is: Jeugdtheater Hofplein. Als er over het fysieke theater wordt gesproken, dan is de enige juiste naam: het Hofpleintheater. Leerlingen en spelers van Jeugdtheater Hofplein worden ‘Hofpleiners‘ genoemd. Alle variaties op deze namen zijn onjuist.
 

Jeugdtheater Hofplein

In 1985 werd Jeugdtheater Hofplein opgericht, waarna het uitgroeide tot een begrip in Rotterdam en omstreken. Er ontstaan vriendschappen voor het leven en tegenwoordig doen alweer de kinderen van eerdere generaties Hofpleiners mee aan ons uitgebreide aanbod van trajecten en workshops.

Twee unieke plekken in de stad vormen de basis van Jeugdtheater Hofplein. Het Hofpleintheater aan het Benthemplein in hartje Rotterdam is ons eigen theater. De grote zaal met een capaciteit van 496 personen is hét podium voor kinderen en jongeren. Het bevindt zich in het bijzondere Technikon-complex van de architect Maaskant en is herkenbaar aan het prachtige werk van Karel Appel dat de gevel siert.

Aan de Pieter de Hoochweg in de wijk Delfshaven vind je De Theaterschool. In dit monumentale pand houden we kantoor én bruist het zeven dagen per week als locatie voor workshops, onderwijs en voorstellingen.

Wij beschouwen onze jonge spelers altijd als volwaardige artistieke partners in elk creatief proces. Ieder kind kan zichzelf zijn, plezier beleven en grenzen verleggen samen met onze professionele theatermakers. Dat doen we met activiteiten in de vrije tijd, het onderwijs of in de stad. In de vrije tijd staat plezier hebben met theater centraal. In een warme en veilige omgeving bouwen kinderen aan hun zelfvertrouwen en spelen voor een publiek. Binnenschools zetten we in op de artistieke dialoog. Op die manier worden programma’s op maat gemaakt die aansluiten bij het DNA van de school. In de stad zoeken we naar samenwerkingen om nog meer kinderen en jongeren in verschillende vormen te laten deelnemen aan ons theateraanbod.

 

Officiële kanalen