Persbericht: Analoog gamen bij jeugdtheater Hofplein

Katharina Katharina in het Ganzenbord, Hofplein, Rotterdam, Hofpleintheater, Jeugdtheater, Jeugdtheaterschool, Voorstelling, kindertheater,

Kom in de voorjaarsvakantie naar de nieuwe Hofpleinvoorstelling

Eén personage met een dubbele naam, gespeeld door drie meiden, tig kledingwissels, twee dobbelstenen, 63 vakjes en 13 ganzen. In de nieuwe voorstelling Katharina Katharina in het Ganzenbord van Hofplein wordt niet zomaar een spelletje gespeeld. Het klassieke bordspel dat oma ook al speelde is in deze voorstelling niets minder dan een metafoor voor het leven!

Katharina Katharina in het Ganzenbord is een avontuurlijke, brutale & muzikale voorstelling over opgroeien, winnen en verliezen. En is het nou allemaal wel maar een spelletje of toch niet? De voorstelling is voor iedereen vanaf 8 jaar en nog tot en met zondag 4 maart te zien in het Hofpleintheater in Rotterdam. Op 18 maart is de voorstelling te zien in het BREStheater in Brielle, op 8 april in Theater Twee Hondjes in Hellevoetsluis en op 3 juni in Theater Het Kruispunt in Barendrecht.

Meer informatie en tickets.

Ik wil geen drie dochters, ik wil winnen!
‘Mijn favoriete scene is die met de doornstruik en de trouwerij’, vertelt Mirre van der Kooij (13) enthousiast. Mirre is een van de drie meiden van cast A die Katharina Katharina speelt. ‘Dit is een ander soort voorstelling dan ik ken van Hofplein. Je kunt als publiek niet zomaar onderuit zakken in het pluche van je stoel omdat je moet nadenken, je wordt erbij betrokken.’ ‘Voor ons is het ook nadenken’, lacht Suzanne de Vries (15) die ook een Katharina Katharina speelt. ‘Je moet goed weten wanneer welke scene komt, want in dit stuk zitten lastige haastverkledingen: dan moet je je in 1 minuut omkleden.’ ‘We zijn in september gestart met de voorbereidingen’, vult Ellen van Noordwijk de derde Katharina Katharina haar aan. ‘Dat begon met proefstukjes om te zien hoe iemand speelt. Ik vind de rolverdeling goed gedaan en de regisseur heeft ook echt gelet op gelijkenissen.’ ‘Dat moet ook wel omdat we alle drie hetzelfde personage Katharina Katharina spelen’, zegt Mirre lachend. ‘Ze wordt in het stuk wel ouder, maar toch blijft ze van binnen hetzelfde meisje van negen.’

Wie hier komt moet blijven tot er een andere speler komt – 31, de put
De negenjarige Katharina Katharina wil altijd alles winnen, maar haar leven verloopt niet zoals zij dat wil. Dat maakt haar zó boos dat ze door de vloer stampt en in een levend ganzenbord terecht komt. Hier staat elk vakje met een cijfer voor haar leeftijd, maar ook de gevaarlijke vakjes met de put, de doornstruik en de dood komen op haar pad. Ze ontmoet wonderlijke figuren als moeder de Gans en de zachte Hendrik, ze is opeens ongewild moeder en leidt vervolgens het eentonige leven van haar vader. Veel tijd is er niet om stil te staan, de dobbelstenen liggen klaar om weer gegooid te worden. Lukt het haar om uit het ganzenbord te ontsnappen en sommige dingen een plek te geven?

Katharina Katharina’s psychedelische rollercoaster
Geluidskunstenaar en muzikant Dennis van Tilburg schreef de muzikale score voor de voorstelling. Al op jonge leeftijd begon Van Tilburg met het experimenteren met samples, elektronica en zelfgebouwde instrumenten. Voor Katharina Katharina in het Ganzenbord maakte hij met modulaire synthesizers op improvisatiebasis een muzikale droom of beter nog psychedelische achtbaanrit van elektronische en soundscape-achtige muziek.

Challenge: speel zelf levend ganzenbord!
Kom naar het theater en geniet niet alleen van de voorstelling, maar speel ook zélf mee in het levend ganzenbord in onze foyer. Stop jouw antwoorden van het spel in een tijdscapsule en neem je eigen toekomstvoorspelling mee naar huis. Je bewaart deze goed de komende 10 jaar en zult daarna ontdekken of je jouw toekomst goed voorspeld hebt!!

De voorstelling Katharina Katharina in het Ganzenbord (2007) is geschreven door Heleen Verburg en voor Hofplein bewerkt door regisseur Sharon Varekamp. Muziek: Dennis van Tilburg, liedjes: Anke Timmer, choreografie: Leonie van Essen, zangcoaching: Dorien Rozendaal, decorontwerp: Anne Habermann, kostuumontwerp: Yvette Bras en Lichtontwerp: Tom Stiegelis.

De spelers van cast A en cast B komen uit Bavel, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Breda, Brielle, Capelle aan den IJssel, Den Hout, Geervliet, Hoogvliet, Maassluis, Oostvoorne, Poortugaal, Rhoon, Ridderkerk, Rotterdam, Rozenburg en Spijkenisse.

Publicaties:
AD RotterdamDe HavenloodsMusicalNieuwsMaassluise CourantIjssel en LekstreekSchiedams nieuwsCapels Dagblad | De Heraut | Buurtse Courant | Hellevoetse post | Barendrechts DagbladBrielsche Courant

 

Info

Kom in de voorjaarsvakantie naar de nieuwe Hofpleinvoorstelling Eén personage met een dubbele naam, gespeeld door drie meiden, tig kledingwissels, twee dobbelstenen, 63 vakjes en 13 ganzen. In de nieuwe voorstelling Katharina Katharina in het Ganzenbord van Hofplein wordt niet zomaar een spelletje gespeeld. Het klassieke bordspel dat oma ook al speelde is in deze […]