Scholieren schitteren in eigen voorstellingen tijdens #EAF2018

Ieder jaar organiseert Hofplein Rotterdam hét Scholieren Theaterfestival van Rotterdam dat onderdeel is van De Maand van Cultuuronderwijs. Van 13 tot en met 16 maart presenteerden tientallen jongeren onder leiding van een theatermaker een eigen voorstelling in het Hofpleintheater. Dit jaar streden tien middelbare scholen uit de regio Rotterdam om de Fred van der Hilst- Wisseltrofee en vele andere mooie prijzen en nominaties! Als inspiratiebron voor de voorstellingen hebben de leerlingen voor een kunstenaar gekozen en stond #EAF2018 in het teken van kunst.

Vrijdagavond was de prijsuitreiking. Grote winnaars van de avond waren de middelbare scholen Wolfert Tweetalig met de voorstelling Hamlet x Rothko, zij wonnen de Fred van der Hilst-wisseltrofee en Havo/vwo voor Muziek en Dans met de voorstelling, winnaar van de jongerenjuryprijs.

Voorafgaand aan de voorstellingen was er iedere avond ook een randprogramma met o.a. FLOW (Rotterdamse Spoken Word artiesten) en een kunstinstallatie van kunstenares Elise Marcus in de foyer van het Hofpleintheater. Na afloop van de voorstellingen werden de spelers en makers in een talkshow onder leiding van Jeroen van Wijhe het hemd van het lijf gevraagd over hun indrukwekkende voorstelling.

De prijzen werden uitgereikt door een vakjury bestaande uit: Urmie Plein, Kevin Wormgoor en Cecilia Moisio en een jongerenjury bestaande uit leerlingen van de deelnemende scholen begeleid door Marlou Stolk en Marieke Dijkwel.

Prijswinnaars (klik hier voor de foto’s van de prijsuitreiking)
De overige prijswinnaars in de volgende categorieën zijn:

De ensemble prijs: Wolfert Tweetalig;
De vormgevingsprijs: De Theaterhavo/vwo;
De speciale jongerenjuryprijs: Ella van Leeuwen, Wolfert Tweetalig;
De gouden Harlekijn (indrukwekkendste spelprestatie man): Xander Dangerman van De Theaterhavo/vwo;
De gouden Colombina (indrukwekkendste spelprestatie vrouw): Ella van Leeuwen van Wolfert Tweetalig;
De zilveren Harlekijn (beste spelmoment man): Dave Lankhorst van de Havo/vwo voor Muziek en Dans;
De zilveren Colombina (beste spelmoment vrouw): Pleun de Haas van Tooropmavo

Info

Ieder jaar organiseert Hofplein Rotterdam hét Scholieren Theaterfestival van Rotterdam dat onderdeel is van De Maand van Cultuuronderwijs. Van 13 tot en met 16 maart presenteerden tientallen jongeren onder leiding van een theatermaker een eigen voorstelling in het Hofpleintheater. Dit jaar streden tien middelbare scholen uit de regio Rotterdam om de Fred van der Hilst- […]