Educatie

Aanbod primair onderwijs

Theatereducatie groep 1 t/m 8: denk aan meespeelvoorstellingen, muzikale vertellingen, workshops of het maken van de eindvoorstelling! Iedere groep een passend theateraanbod en lesmaterialen.

Bekijk aanbod

Aanbod voortgezet onderwijs

Theatervorming voor het VMBO, HAVO en VWO. Voorstellingen, theaterles, een festival of workshop afgestemd op klassen uit het middelbare onderwijs. Op school of een theater in de buurt.

Bekijk aanbod

Aanbod MBO

De MBO Theaterschool maakt speciaal voorstellingen voor leeftijdsgenoten geschikt voor 14 jaar en ouder. Altijd met actuele thema’s die aansluiten op de belevingswereld van jongeren.

Bekijk aanbod

Aanbod speciaal onderwijs

Theaterlessen gericht op leerlingen met gedrags- of leerproblemen, een verstandelijke beperking of autisme in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Verschillende mogelijkheden en altijd op maat gemaakt.

Bekijk aanbod

Aanbod BSO

Theateractiviteiten buiten schooltijd voor kinderen uit groep 1 t/m 8. Voorstellingen, theaterworkshops of lessen met bijvoorbeeld een thema. Kijk hier voor het actuele aanbod.

Bekijk aanbod

Theatereducatie biedt unieke mogelijkheden voor onderwijs dat niet smal wil scholen, maar breed wil vormen (Gert Biesta)

Ons onderwijsaanbod is voor leerkrachten en docenten uit het primair, – voortgezet, speciaal -en MBO onderwijs en voor groepsleiders van een BSO, die kinderen en jongeren willen stimuleren hun verbeelding te gebruiken om de wereld te verkennen. Hofplein gelooft dat theater jonge mensen sterker en zekerder maakt en inspireert om te leven vanuit je hart. Op een actieve, speelse en laagdrempelige wijze leren ze sociale- en communicatieve vaardigenheden te ontwikkelen.