Rotterdamse theaters bieden podium aan voor groep 8 musicals

Het Hofpleintheater is één van de twaalf Rotterdamse podia die hun handen ineen slaan om scholen te ondersteunen bij de uitvoering van de groep 8 musicals. Deze afscheidsvoorstelling is de perfecte afsluiting van de tijd op een basisschool: nog één laatste keer met zijn allen, als hechte groep, samenwerken om iets moois te maken en dat te presenteren aan de docenten, leerlingen én familie.

Door de maatregelen van deze periode staat bij veel scholen de traditionele eindmusical op de tocht. Met dit gezamenlijke initiatief geven de theaters alle leerlingen toch de mogelijkheid hun basisschoolperiode op een mooie en bijzondere manier af te sluiten.

Scholen krijgen de mogelijkheid aan te geven waar zij behoefte aan hebben. Dat kan bestaan uit een theaterdocent voor het maken van de musical, een projectleider voor de organisatie, planning en logistiek en/of de ruimte om de uitvoering te doen in een van de theaters. Alle zalen zijn ingericht om de voorstelling te streamen, zodat er vanuit huis kan worden gekeken. Natuurlijk is de hoop dat er tegen die tijd ook publiek live aanwezig kan zijn bij de voorstellingen. Dat is afhankelijk van de dan geldende maatregelen. Door op voorhand de streaming te faciliteren kan elk kind in ieder geval zorgen dat de hele familie de uitvoering ziet.

De twaalf deelnemende Rotterdamse podia zijn: Luxor Theater, Jeugdtheater Hofplein, De Doelen, Theater Rotterdam, Maaspodium, Islemunda, Ahoy, Theater Zuidplein, Theater Walhalla, Bibliotheektheater en Studio de Bakkerij.

Info

Het Hofpleintheater is één van de twaalf Rotterdamse podia die hun handen ineen slaan om scholen te ondersteunen bij de uitvoering van de groep 8 musicals. Door de maatregelen van deze periode staat bij veel scholen de traditionele eindmusical op de tocht. Met dit gezamenlijke initiatief geven de theaters alle leerlingen toch de mogelijkheid hun basisschoolperiode op een mooie en bijzondere manier af te sluiten.