3 Hofpleiners genomineerd voor de VSCD Toneelprijzen

We kunnen met trots zeggen dat van de in totaal 13 nominaties, er 3 Hofpeiners genomineerd zijn voor de VSCD Toneelprijzen!

Hofpleiners Urmie Plein en Ritzah Statia maken kans op de toneelprijs Colombina (voor de meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol) en oud-Hofpleiner Yela de Koning maakt kans op de toneelprijs Theo d’Or (voor de meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol)!

Yela de Koning voor haar rol in Coriolanus van Het Nationale Theater

Uit het juryrapport: Het personage van Yela de Koning in de voorstelling Coriolanus loopt op alle fronten voorop. Coriolanus is dapper, besluitvaardig, wil voortdurend het onderste uit de kan. Yela de Koning heeft zich, zo lijkt het, dezelfde taken ten doel gesteld in haar spel. Ze geeft zich ten volle. Haar tekstbehandeling is fenomenaal en messcherp.

Urmie Plein voor haar rol in Ik zeg toch sorry van Raymi Sambo Maakt en Theatergroep Aluin

Uit het juryrapport: Urmie Plein levert in Ik zeg toch sorry van Raymi Sambo Maakt een indrukwekkende podiumprestatie. Zij kan trefzeker schakelen van pijn naar warmte, van woede naar empathie. Ze portretteert haar rol met waardigheid en gratie. In haar spel toont zij de gave om de stemlozen een stem te geven.

Ritzah Statia voor haar rol in The Story of Travis van Theater Rotterdam en Well Made Productions

Uit het juryrapport: Met de virtuoze fysicaliteit die Ritzah Statia op een sublieme wijze koppelt aan haar spel en vertolking tilt ze haar rol in The Story of Travis naar een ander plan. Het verdriet om een verloren dochter wordt door haar geloofwaardig invoelbaar gemaakt, evenals de kracht om als familie door te willen gaan. Zij ademt de overtuiging van het “we shall overcome” dat zo kenmerkend is voor zwarte families en hun veerkracht.

Lees het complete juryrapport van Urmie, Ritzah en Yela op de website van het Nederlands Theater Festival. Hier vind je ook meer informatie over alle genomineerden en de prijzen.

De uitreiking van de Toneelprijzen vindt plaats op 17 september tijdens het Gala van het Nederlands Theater tijdens het Nederlands Theater Festival in Internationaal Theater Amsterdam.

Info

We kunnen met trots zeggen dat van de in totaal 13 nominaties, er 3 Hofpeiners genomineerd zijn voor de VSCD Toneelprijzen!