Veelgestelde vragen nieuw aanbod

Hier vind je alle informatie over het nieuwe aanbod en alle vragen die gesteld zijn tijdens de online kick-off op 14 april.

Je kunt via een apart emailbericht aangeven dat je in meerdere producties wilt spelen. Alleen als er plek is én de planningen van beide producties elkaar niet overlappen kan dit. Deelname aan een tweede productie kost € 150,00.

Je kunt aan meerdere studioprojecten meedoen, mits de repetitie- en speeldata van beide projecten elkaar niet overlappen.

Vanaf maandag 3 mei kun je je inschrijven voor de auditie van een productie. Om mee te spelen in een productie, moet je auditie doen. We raden je aan om eerst een kennismakingsworkshop te volgen om te kijken of het bij je past qua thema, regisseur, werkwijze en beschikbaarheid.

Ja, meedoen aan een auditie is gratis. Pas als je geselecteerd wordt en mee gaat doen aan een voorstelling, betaal je contributie.

Je doet auditie met een groep van maximaal 15 deelnemers. Tijdens de auditie van anderhalf uur ga je met de maker (de regisseur) van de productie verschillende theateroefeningen doen. Soms krijg je van te voren een opdracht om iets voor te bereiden, zoals het aanleren van een tekst. Door toneel te spelen kijkt de maker welke spelers er passen bij zijn/haar voorstelling en of er een wederzijdse klik is. Jouw voorkeur van wat het beste bij jou past qua thema, de maker en de planning telt ook mee.

Vanaf maandag 3 mei kun je je direct inschrijven voor de projecten waarvoor je geen auditie hoeft te doen. Ook de studioprojecten hebben een gratis kennismakingsworkshop en we raden je aan om daaraan mee te doen om te kijken of het project bij je past.

Nee, een kennismakingsworkshop is niet verplicht als je wilt meedoen aan een bepaald project. We raden je aan om een kennismakingsworkshop te volgen om te kijken of het bij je past qua thema, regisseur, werkwijze en beschikbaarheid. Deelname is gratis, aanmelden voor de kennismakingsworkshops is noodzakelijk en kan via de buttons op de pagina van de kennismakingsworkshops. Kennismakingsworkshops - Jeugdtheater Hofplein

Ja zeker! Het 12+ programma is er voor jongeren vanaf de middelbare school. In een productie zitten middelbare scholieren, maar ook studenten aan een mbo, hbo of een wetenschappelijke opleiding. Het is belangrijk dat je aansluiting vindt bij de andere spelers in de groep. In de voorstellingen Soda Kid, De hoed, de pet en de buggy én de Sint Sing Along spelen zowel 12+ als 12- deelnemers. Misschien spreken één van deze voorstellingen jou aan?

Het 12+ programma is er voor jongeren vanaf de middelbare school. In een productie zitten middelbare scholieren, maar ook studenten aan een mbo, hbo of een wetenschappelijke opleiding. Het is belangrijk dat je aansluiting vindt bij de andere spelers in de groep. In de voorstellingen Soda Kid, De hoed, de pet en de buggy én de Sint Sing Along doen meer basisschool kinderen mee. Kies dan voor één van deze producties.

Ja, dat klopt. Net als bij bijvoorbeeld  voetbal doe je mee aan de wedstrijd als je daarvoor getraind hebt. Jij bent als speler een belangrijke schakel in de voorstelling en de voorstelling kan alleen gemaakt en gespeeld worden als de groep compleet is. Je kunt dus geen repetitie of voorstelling missen vanwege school (huiswerk) een vakantie, de verjaardag van je oma of opa of bijvoorbeeld een buitenlandse schoolreis. Kijk vooraf goed naar de planning of dit kunt combineren met je school en of je op alle genoemde data aanwezig kunt zijn.

We hopen dat we langzaam terug gaan naar het oude normaal en in dat geval kun je gewoon eerder op een locatie komen en in het gebouw wachten.

Nee, je krijgt in basis geen vrij tijdens toetsweken. Kijk voor je kiest voor een project of dit goed aansluit met je school. Plan je huiswerk maken van te voren goed in, zodat je theater en school goed kunt combineren. Je kan altijd huiswerk meenemen naar een repetitie, want op een repetitiedag kan het zijn dat je tussendoor even niets te doen hebt.

Ja, je kunt een datum missen voor bijvoorbeeld het bezoeken van een Open Dag. Geef dit van te voren aan bij de productieleider van jouw voorstelling en overleg wat er mogelijk is. Er zijn namelijk ook dagen die je echt niet kunt missen, zoals een montage of kostuumdoorloop.

Nee dat hoeft niet altijd zo te zijn. Een theatermaker kan een dagindeling maken. Dat noemen we een repetitierooster. Hierin staat precies welke spelers wanneer aanwezig moeten zijn en aan welk onderdeel tijd wordt besteed. Bij de start van een productie, repeteer je vaak alle tijd met de hele groep. Later in het proces repeteer je ook in kleinere groepen aan bepaalde scenes. In die periode ontvang je vaak per week een repetitierooster, zodat je weet hoe jouw repetitiedag of dagen eruit zien.

Alleen bij het verdiepingsprogramma ben je altijd alle lessen aanwezig.

Nee, als we dit maar van tevoren weten. Dan houden we hier rekening mee.

We hopen natuurlijk van wel, maar beloven kunnen we het niet. Daarom maken we ook van tevoren via de Algemene Voorwaarden afspraken met betrekking tot de contributie en wordt onder bepaalde omstandigheden een deel hiervan geretourneerd als niet alles kan doorgaan door coronamaatregelen vanuit de overheid.

De regisseur/theatermaker is artistiek verantwoordelijk en maakt de voorstelling met de spelers. Heb je een inhoudelijke vraag over de voorstelling of over je rol, dan stel je deze aan de regisseur. De productieleider is organisatorisch verantwoordelijk en bij hem of haar kun je terecht met praktische vragen over kaartverkoop, afwezigheid, contributie. De productieleider is degene die met de spelers en ouders communiceert en bijvoorbeeld het repetitierooster mailt.

Op het toneel en backstage werken we met allemaal professionals. Bij producties vragen we ouders mee te helpen met de bereiding van maaltijden voorafgaand aan de voorstelling. Dat is niet alleen leuk, maar biedt ook een kijkje backstage. Als de maatregelen dit tenminste weer toestaan. De grootste hulp die ouders kunnen bieden is reclame maken voor de voorstelling: volle zalen!

In principe wel, Hofplein is voor iedereen! Neem contact met ons op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken en goede afspraken kunnen maken. Afspraken over bijvoorbeeld medicijngebruik, hoe te handelen in bepaalde situaties en/of rekening houden met bepaalde bijzonderheden.

Nee, in verband met de privacy wetgeving mogen wij geen contactgegevens van andere spelers uitwisselen, zonder hier vooraf toestemming over te vragen. Geef het altijd aan, dan kijken wij of we jou in contact kunnen brengen met ouders uit dezelfde woonplaats/buurt.

Nee, je mag aan alle projecten meedoen, ongeacht waar je woont. Leuk he!