Hofpleintheater

Bij binnenkomst in het Hofpleintheater aan het Benthemplein valt je oog direct op het gigantisch gekleurde kunstwerk van Karel Appel. Hier bevindt zich onze grootste theaterzaal met 496 zitplaatsen.


 

Ruimtes

Hofpleintheater

Grote Zaal

In deze kleurrijke zaal is al menige voorstelling, concert, festival, presentatie, diploma-uitreiking en symposia geweest. Met 496 zitplaatsen is dit onze grootste theaterzaal. Deze zaal is compact en gezellig en vanuit iedere stoel heb je goed zicht op het toneel. De zaal is rolstoeltoegankelijk en met de lift bereikbaar. Wij beschikken over de nieuwste technische middelen om jouw voorstelling of evenement samen met onze ervaren en professionele technici te ondersteunen. Onze technici denken graag met je mee bij onder andere het maken van een lichtplan.

De afmeting van het toneel is: 14 x 7,86 x 5,75 meter (breedte x diepte x hoogte).

Meer informatie

Studio’s Hofpleintheater

Het Hofpleintheater heeft vijf zang-, spel-, en dansstudio’s van verschillende groottes, geschikt voor repetities, workshops, brainstormsessies en trainingen. Alle studio’s beschikken over een uitstekende geluidsinstallatie en balletvloeren en er zijn ook een tweetal studio’s met spiegelwand. Naast repetities en workshops kunnen de studio’s ook worden omgetoverd tot vergaderruimtes. Afhankelijk van de activiteit hebben de studio’s een capaciteit van 1 – 50 personen. Alle studio’s zijn rolstoeltoegankelijk.

De afmetingen van de studio’s in het Hofpleintheater variëren van 52 tot 113 m2.

Meer informatie

Hofpleintheater studio
Hofpleintheater Theaterfoyer

Foyer

Onze kleurrijke en gezellige Foyer is geschikt voor gezelschappen tot 500 personen. De gezellige bar nodigt uit voor een drankje met uitkijk op het gigantische gekleurde kunstwerk van Karel Appel. Afhankelijk van de activiteit kan de foyer omgebouwd worden voor een presentatie, borrel of diner.

Meer informatie


 

Bereikbaarheid

Het Hofpleintheater bevindt zich in het grote scholencomplex aan het Benthemplein, tussen de scholen Grafisch Lyceum en Zadkine College in (Benthemplein 13).

  Met het openbaar vervoer

  Het Hofpleintheater ligt op ongeveer 10 minuten lopen vanaf zowel het Centraal Station (trein, metro, tram) als metrostation Stadhuis.

 

  Met de auto

  Vanaf de snelweg (A13 en A20) ligt het Hofpleintheater op ongeveer 10-15 minuten rijden. In de wijk is betaald parkeren mogelijk op maandag t/m zaterdag van 09.00 – 23.00 uur en op zondag van 12.00 – 23.00 uur. De kosten bedragen € 2,76 per uur.


 

Vragen en reserveren

Neem voor (vragen over) het reserveren van ruimtes contact op met Romy via het onderstaande contactformulier, evenementen@jeugdtheaterhofplein.nl of 010 243 50 53. We streven er naar om binnen 2 werkdagen te antwoorden.

  Naam*

  E-mail*

  Telefoonnummer*

  Naam organisatie

  Gewenste datum (dd-mm-jaar)*

  Begin- & eindtijd*

  Welke zaal wil je huren?*

  Evt. extra informatie

  Ik ken Jeugdtheater Hofplein van: