Veel gestelde vragen

Lessen en workshops

Hieronder staat een lijst met de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Team Jeugdtheater helpt jou graag verder.

Inschrijven via deze website is het makkelijkst. De inschrijfformulieren vind je op de pagina’s waar het aanbod op staat.

Klik hier voor het aanbod van 2-5 jaar
Klik hier voor het aanbod van 6,7 jaar
Klik hier voor het aanbod van 8-12 jaar
Klik hier voor het aanbod van 12+ jaar.

Als je liever een papieren inschrijfformulier wil of hulp wil bij het digitaal inschrijven, bel dan naar ons kantoor op 010-2435055 of mail naar kantoor@jeugdtheaterhofplein.nl.

Klik hier voor de pagina met al onze locaties.

Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail. En ook alle overige informatie over het theaterseizoen wordt per mail gecommuniceerd.

In dat geval wordt gekeken of groepen kunnen worden samengevoegd of krijgen de ingeschreven leerlingen bericht met de vraag of ze een andere tijd/locatie willen kiezen.

Dat is zeker mogelijk. Je krijgt bericht wanneer er plek is in de groep van jouw keuze. Ook voor plaatsing op de wachtlijst wordt € 25,- inschrijfgeld gehanteerd. Dit seizoen helaas niet geplaatst? Dan garanderen we een plek voor jou in het volgende seizoen of ontvang je jouw inschrijfgeld terug.

Deelnemers komen in een groep die op leeftijd is ingedeeld. Tijdens het inschrijven kun je op basis van je leeftijd zien in welke groepen je ingeschreven kunt worden. We kijken naar de leeftijd die een speler heeft vanaf 1 januari 2021. Een voorbeeld: is een speler bij inschrijving 7 jaar, maar wordt het vóór 1 januari 2021 8 jaar, dan kan de speler zich inschrijven voor de groep 8 jarigen.

Op de meeste locaties zijn er combinatiegroepen zoals een groep voor 6 én 7 jarigen. We proberen het leeftijdsverschil echter niet groter te laten worden dan 2 jaar in één groep.

Overstappen in een lopend seizoen kan tot aan de kerstvakantie. Hiervoor kan je contact opnemen met team Jeugdtheater: 010-2435055 of stuur een mail naar kantoor@jeugdtheaterhofplein.nl.

Je kunt via een apart emailbericht aangeven dat je in meerdere producties wilt spelen. Alleen als er plek is, kan dit. Deelname aan een tweede productie kost € 150,00.

Ja dat kan. Voor de start van het seizoen ontvangt je de factuur voor het totale bedrag per mail. Hierin kun je aangeven te betalen in termijnen. Wil je afwijkende betaalafspraken maken, neem dan contact op met de financiële administratie: 010-2435055. Het gehele bedrag dient uiterlijk 1 februari 2021 te zijn betaald.

Ja! Tijdens de inschrijfprocedure kun je aangeven dat je een Rotterdampas hebt. Aan de hand van jouw code kunnen we de korting toepassen. De korting is €25,-. Deze korting is alleen geldig voor inschrijvingen in het lange traject (25 weken) voor seizoen '20-'21.

Als er thuis te weinig geld is voor creatieve lessen, helpt het Jeugdfonds Cultuur. Het Jeugdfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Het fonds geeft een financieel steuntje in de rug en vergoedt het cursusgeld.

Stap 1. Schrijf je in voor een cursus bij Hofplein.

Stap 2. Om gebruik te maken van het Jeugdfonds Cultuur vul je een ouderkaart in. Deze ouderkaart lever je in bij de juf of meester, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of het wijkteam. Deze intermediair doet een aanvraag voor de vergoeding bij Jeugdfonds Cultuur. Je krijgt bericht wanneer de aanvraag is goed gekeurd.

Let op! Ook voor de inschrijvingen via het Jeugdfonds Cultuur gelden de Algemene Voorwaarden . Zorg ervoor dat de aanvraag bij het Jeugdfonds cultuur is goedgekeurd voordat je je kind aanmeldt voor de lessen, zodat je niet alsnog de contributie zelf moet betalen.

Bij annulering door een deelnemer uiterlijk twee weken vóór aanvang van de cursus hoeft de speler geen cursusgeld te betalen. Wanneer een deelnemer na deze termijn stopt, maar binnen de eerste 4 cursusweken, dan is 25% van het cursusgeld verschuldigd. Wanneer een deelnemer stopt na de 4e keer, blijft het gehele cursusgeld verschuldigd. Let op: het gaat hier om de jaarcursus van het Jeugdtheater aanbod (periode september t/m april). Voor de korte theatercursussen geldt dat je tot twee weken voor aanvang van de cursus kosteloos kan uitschrijven. Na deze periode is er geen restitutie bij uitschrijving meer mogelijk.

Als je later in de lange cursus (25 weken) instroomt, krijg je korting:

Instroom les 6 t/m les 9: 15%

Instroom les 10 tot kerstvakantie: 30%

Instroom na de kerstvakantie: 40%

 

De korting is niet van toepassing op de korte cursus.

Indien (delen van) de cursus wordt geannuleerd als gevolg van maatregelen, richtlijnen en/of verordeningen die door de Rijksoverheid, Gemeentes en brancheorganisaties worden ingesteld ter bestrijding van het coronavirus, heeft de deelnemer recht op restitutie van (een deel van) de contributie.

  • Bij volledige annulering van de cursus vóór aanvang van de cursus, geldt volledige restitutie.
  • Bij annulering van (een deel) van de cursus na de eerste cursusdag geldt dat het cursusbedrag minus 15%“starttarief”, naar evenredigheid van de geannuleerde cursusdagen ten opzichte van het totaal aantal cursusdagen, wordt gerestitueerd.

Lees de algemene voorwaarden en bekijk de tijdelijke wijziging restitutiebeleid op pagina 4 in verband met maatregelen ter bestrijding van het coronavirus.

Klik hier voor de algemene voorwaarden van Jeugdtheater Hofplein.

Bij Jeugdtheater Hofplein werken we altijd vanuit de creativiteit en inventiviteit van kinderen en jongeren. Zij vormen het uitgangspunt voor elk te vertellen theatraal verhaal. Ze zijn geen uitvoerder van een al bedacht idee maar mede-eigenaar van het artistieke resultaat. En dat eindresultaat is krachtig omdát het wordt gemaakt en gespeeld door kinderen en jongeren. Niet ondánks dat feit.

We houden steeds voor ogen: mét, dóór en vóór wie maken we theater?

De inhoud van elk project dat wij aanbieden wordt daardoor altijd op maat bedacht en uitgevoerd. Omdat geen enkele bezoeker, deelnemer of ouder hetzelfde is. Factoren zoals leeftijd, opvoeding en cognitie bepalen de kaders waarbinnen we te werk gaan.

We werken graag met theatermakers/coaches die naast een eigen artistiek geluid ook een visie hebben; een visie op het werken met (jonge) spelers, op spelen, op vormgeving en op hedendaags theater maken. Hun ideeën worden tijdens het werkproces gevoed en geïnspireerd door de inbreng van de deelnemers. In dat proces wordt altijd gewerkt vanuit de eigenheid van iedere deelnemer, iets wat minstens zo belangrijk is als het aanwezige talent. Kinderen en jongeren staan als geen ander open voor toeval, verwondering en nieuwe mogelijkheden, dankzij hun nieuwsgierigheid, onbevangenheid en ongekend voorstellingsvermogen.

Door het vakmanschap dat wij in huis hebben laten we iedereen - binnen hun eigen mogelijkheden - boven zichzelf uitstijgen. Zodat er een kwalitatief en uniek eindresultaat ontstaat dat er nooit zo zou hebben uitgezien zonder de inbreng en mogelijkheden van de spelers.

Ons aanbod is, door onze specifieke werkwijze, zeer divers en gedifferentieerd. Het is een aanbod dat aansluit bij het (grootstedelijk) leven en de vragen, dromen en verlangens van onze deelnemers en onze bezoekers. Zo is Jeugdtheater Hofplein, als gevolg van onze visie en werkwijze, er voor ieder kind.

Het is onze overtuiging dat kinderen, wanneer ze de kans krijgen om zich creatief te ontwikkelen, en daarin serieus genomen worden, mondiger en kritischer in het leven zullen staan eenmaal ze volwassen zijn. Op Hofplein krijgt elk kind de kans om, in een professioneel kader, van podiumkunst te proeven en daardoor zichzelf en de wereld om zich heen te ontdekken.

Door de coronamaatregelen en beperkte ruimte is het helaas heel beperkt mogelijk om in de theaterschool of foyer te wachten op jouw kind. Kinderen en jongeren worden voor de ingang afgezet, uitgezonderd deelnemers aan peutertheater waar één (groot)ouder meedoet aan de les. Voor ouders van deelnemers aan kleutertheater en 6,7-jarigen zijn er maximaal 20 wachtplekken beschikbaar o.b.v. wie het eerst komt het eerst maalt. Hiervoor kun je bij publieksservice een bordje ophalen.