Warme Kerst 2022

Feestelijke avond voor 500 kinderen en hun families tijdens Warme Kerst in het Hofpleintheater

Op vrijdag 23 december 2022 vierden wij de vierde editie van Warme Kerst, een feestelijke avond voor 500 kinderen en hun families die niet vanzelfsprekend in het theater (kunnen) komen. Op deze avond worden alle stoelen van het Hofpleintheater voor deze gezinnen gereserveerd bij de kerstvoorstelling De blote kleren van de keizer. Samen met partners uit de stad wordt van de avond een feestje gemaakt met vervoer, workshops, een giga toetjesbuffet in de pauze en een kerstcadeau om na de voorstelling mee naar huis te nemen.

Met Warme Kerst zetten wij ons ieder jaar in om elk kind en elke familie de magie van theater te laten ontdekken, met dit jaar een gratis bezoek aan de kerstvoorstelling De blote kleren van de keizer. Een voorstelling die gaat over tevreden zijn met wat je hebt. Zeker in deze periode, waarbij het draait om familie, dankbaarheid en waardering, is dit een passende voorstelling om tijdens de feestdagen met de hele familie naartoe te gaan.

Voorafgaand aan de voorstelling kunnen alle kinderen meedoen aan een dansworkshop, waarin ze een dans uit de voorstelling aangeleerd krijgen. Deze mogen zij vervolgens op het grote toneel laten zien aan alle familie in de zaal.

Warme Kerst wordt gerealiseerd dankzij de betrokkenheid van partners uit de stad. Zo stelt RET vervoerskaarten beschikbaar zodat alle gezinnen kosteloos naar het Hofpleintheater kunnen reizen, zorgt Uitgeverij Lemniscaat voor een kerstcadeau (het boek ‘Colafonteinen en spetterende verfbommen’) voor elk kind, en Dudok, Zadkine College, Zegro, Kookgemak en Koesie’s Catering voor al het lekkers. Verder stropen allerlei vrienden en ambassadeurs van Jeugdtheater Hofplein de mouwen op door als vrijwilliger te komen helpen bij de uitvoering van Warme Kerst.

Info

Een feestelijke avond voor 500 kinderen en hun families die niet vanzelfsprekend in het theater (kunnen) komen. Op deze avond worden alle stoelen van het Hofpleintheater voor deze gezinnen gereserveerd bij de kerstvoorstelling De blote kleren van de keizer.