You’ll never ZIT alone: onthulling bijzondere stoelen

Ongelooflijk trots kunnen we de eerste beelden van de nieuwe stoelen in het Hofpleintheater laten zien! Na een zomer hard werken, staan er inmiddels 496 nieuwe stoelen in onze zaal en daar zijn we super blij mee.

Na jarenlange trouwe dienst waren de oude stoelen écht aan vervanging toe. En daar was budget voor nodig. Ondanks een zware periode, zijn de nieuwe stoelen mogelijk gemaakt door stoeladopties en giften van onze deelnemers, ambassadeurs, donateurs, vrienden en bezoekers. Daar zijn we ongelooflijk dankbaar voor.

De nieuwe stoelen zijn de eerste stap in de nieuwe look-and-feel van het Hofpleintheater. Naast de stoelen ondergaan ook het omliggende tapijt en de foyer de komende tijd een ware transformatie. Het wordt een innemend totaalkunstwerk dat Hofplein met creatief bureau Arttenders en Rotterdams kunstenaar Corriette Schoenaerts heeft ontwikkeld om onze missie en visie visueel kracht bij te zetten. Met een grondig gerenoveerd interieur kunnen we de komende jaren naar hartenlust kinderen, jongeren en hun families blijven ontvangen.

Aankomend weekend (11 & 12 september) nemen de eerste bezoekers plaats op de nieuwe stoelen wanneer we een aantal opgeschorte voorstellingen uit maart en april – eindelijk – alsnog spelen. En medio oktober openen we het nieuwe seizoen officieel met de openingsvoorstelling De club van lelijke kinderen en nemen we de stoelen en ook het omliggend tapijt echt in gebruik. Ook daar zijn we blij mee! Want voor de culturele sector is het, net als op zoveel andere plekken, een heftige en onzekere tijd. En ondanks de gemengde gevoelens blijven we de Hofplein-toekomst positief zien. Voor ons verjaardagsseizoen ligt er een dijk van een programma van voorstellingen en theaterlessen. Het aantal kinderen en jongeren dat zich inschrijft voor de lessen neemt gelukkig weer toe, mensen reserveren weer kaarten en met een sterke organisatie en prachtig theater stappen we vol vertrouwen de volgende 35 jaar Hofplein in!

Info

Bekijk de eerste beelden van de nieuwe stoelen in het Hofpleintheater!