• Home
  • Agenda
  • Verhalen uit de hoge hoed: Joris en de draak

Verhalen uit de hoge hoed: Joris en de draak

Info

Deel via:

Locatie

Rotterdam-Noord

Hofpleintheater, Benthemplein 13, 3032 CC Rotterdam

Bereikbaarheid
Het Hofpleintheater bevindt zich in het grote scholencomplex aan het Benthemplein, tussen de scholen Grafisch Lyceum en Zadkine College in.

Het Hofpleintheater is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (tramhalte Schiekade of Heer Bokelweg – metrostation Stadhuis of Rotterdam Centraal).

Ook is er voldoende parkeergelegenheid voor en achter het theater. Dagelijks betaald parkeren – maandag t/m zaterdag 09.00 – 23.00 uur en zondag 12.00 – 23.00 uur (€ 2,76 per uur – zone 711).

Toegankelijkheid
In ons theater bevinden zich veel trappen. Maak je gebruik van een rolstoel of kan je niet traplopen? Geef dan bij binnenkomst aan dat je graag gebruik wil maken van de lift, één van onze medewerkers begeleidt je dan met de lift naar boven.

Het mindervalide toilet bevindt zich in de foyer op de begane grond.

Deuren open
De aanvangstijd van de voorstelling staat op je ticket. Drie kwartier voor aanvang gaan de deuren van het theater open en ben je van harte welkom voor een drankje in onze foyer.

Het Hofpleintheater ligt in het centrum van Rotterdam, waardoor het soms druk is op de weg. Vertrek dus ruim op tijd. Mocht je onverhoopt toch te laat komen, dan doen we ons best om je alsnog een plek in de zaal te geven.

De zaal gaat ongeveer een kwartier voor aanvang open.

In het theater
Bij binnenkomst in onze foyer kun je je jas ophangen. Let op, dit is geen bewaakte garderobe.

De toiletten bevinden zich in de foyer én op de entresol. Het mindervalidetoilet bevindt zich in de foyer op de begane grond.

Pin-only
In het Hofpleintheater kan alleen met pin betaald worden.

Over dapperheid

Lang, lang geleden leefde er een grote en gemene draak die op zoek was naar het allermooiste meisje van de stad, om haar op te eten.. De koning wist niet wat hij moest doen. Het ging namelijk om de prinses, om zijn eigen dochter. Maar toen kwam Joris. “Stop!” schreeuwde hij. “Ik ben Joris, de dapperste ridder van het land. Je zult de prinses niet krijgen, voordat je met mij hebt gevochten.” Zou Joris de draak kunnen verslaan en de prinses redden?

Kaarten

Voor vragen over of hulp bij het reserveren van jouw kaartje, kan je contact opnemen met de publieksservice via info@jeugdtheaterhofplein.nl of 010 – 243 50 55.

loading...
Cast & Crew

De sprookjes van Verhalen uit de hoge hoed worden gemaakt en gespeeld door Erwin Dörr, Rik van der Loos, Gabriel van der Pluijm, Nadia Post, Tiffany Vicario, Maaike Wijntje en Dionne Zwennicker.

Ontwerp decor & kostuums
Yvette Bras

Productie
Laura Vermeulen

Programmering
Maartje Wikkerink

Bekijk ook onze andere voorstellingen

Verhalen uit de hoge hoed: Ik wil een leeuw

Verhalen uit de hoge hoed: Roodkapje

Verhalen uit de hoge hoed: Woeste Willem

Verhalen uit de hoge hoed: Spin Anansi

Verhalen uit de hoge hoed: Olifantje abu l’abbas

Verhalen uit de hoge hoed: De sneeuwkoningin

Verhalen uit de hoge hoed: De gelaarsde kat

Oorlogswinter

De drie musketieners

De briljante Bospoldervos

Sint Sing Along: Sintsalabim

Luna

Space is the place

Wat je zingt ben je zelf

Jongerentheater Quint: De Sleuteldrager

HerfstFEESTival

WinterFEESTival

LenteFEESTival

Open huis: SPOT!