Nieuws

Theaterfestival SPOT

do 2 september 2021

Ben je nieuwsgierig naar wat er gebeurt bij Jeugdtheater Hofplein en wat jij hier allemaal kunt doen? Kom dan op zondag 12 september naar theaterfestival SPOT!

Vanaf 19 mei weer binnen-activiteiten

wo 12 mei 2021

Goed nieuws!! Vanaf 19 mei a.s. kan een groot deel van de lessen, workshops en repetities binnen ín de studio’s, zalen en op toneel worden hervat. Door de aangekondigde versoepelingen, die weliswaar nog onder een klein voorbehoud zijn, zijn de nieuwe lessen van blok 3 en repetities na 19 mei weer binnen en kun je […]

Eurovisie etalage in het Hofpleintheater

vr 7 mei 2021

Kom jij een kijkje nemen in onze speciale Eurovisie etalage? Dan kan je meteen een knutselpakket ophalen om jouw eigen vlaggenlijn te maken (alleen op zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur).

Rotterdamse theaters bieden podium aan voor groep 8 musicals

vr 30 april 2021

Het Hofpleintheater is één van de twaalf Rotterdamse podia die hun handen ineen slaan om scholen te ondersteunen bij de uitvoering van de groep 8 musicals. Door de maatregelen van deze periode staat bij veel scholen de traditionele eindmusical op de tocht. Met dit gezamenlijke initiatief geven de theaters alle leerlingen toch de mogelijkheid hun basisschoolperiode op een mooie en bijzondere manier af te sluiten.

Sterren Op Het Doek Khadija Ariba

Het Hofpleintheater in ‘Sterren op het Doek’

ma 22 maart 2021

Afgelopen zaterdag, 20 maart, was het Hofpleintheater te zien in de tweede aflevering van ‘Sterren op het Doek’ waarin voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, te gast was. Zij werd door drie kunstenaars geschilderd, waarna zij haar favoriet mocht uitkiezen.

Coolhaven_Collab_The_Collab_Class

Coolhaven Collab: The Collab Class

ma 15 maart 2021

Is muziek, dans of theater jouw passie? Wil jij hier jouw beroep van maken? Ben jij van april t/m december 2021 minimaal 2 dagdelen per week beschikbaar? Ben jij tussen de 16 & 26 jaar en heb je een bepaalde binding met Rotterdam? Geef je dan vóór 28 maart op voor het coachingstraject van Coolhaven Collab, the Collab Classes!

Verdrietig nieuws

zo 14 februari 2021

Het ontzettend verdrietige nieuws heeft ons bereikt dat Carla van Driel is overleden. Carla was sinds de begin dagen van Hofplein één van dé gezichten van Hofplein. Door haar hebben duizenden kinderen zich thuis gevoeld op het toneel van het Hofpleintheater en ver daarbuiten. Kinderen die voor het eerst kennismaakten met theater en kinderen die […]