Verhuur

Een zaal of studio voor jouw evenement, repetitie of optreden

Welkom bij Jeugdtheater Hofplein, gevestigd op twee bijzondere locaties middenin Rotterdam: Het Hofpleintheater en de Theaterschool. Wij bieden een ruim aanbod aan theaterzalen en studio’s die gebruikt kunnen worden voor onder andere voorstellingen, culturele evenementen, zakelijke bijeenkomsten of repetities en workshops. We beschikken over up-to-date geluids-, licht- en presentatiemiddelen. Daarnaast hebben we op beide locaties ook een gezellige foyer met horecagelegenheid waar het mogelijk is om gasten te ontvangen, te borrelen of jouw evenement te laten plaatsvinden.

Bekijk onderaan deze pagina wat voor mogelijkheden wij nog meer hebben. We hebben een flexibele instelling en denken graag met je mee om jouw evenement, project of repetitie tot een succes te maken! Neem contact op met Rosa via e-mail, telefoon of het contactformulier onderaan deze pagina.

Locaties

Beide locaties zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. Het Hofpleintheater ligt op ongeveer 10 minuten lopen vanaf zowel het Centraal Station (trein, metro, tram) als metrostation Stadhuis. De Theaterschool ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand van metrostation Coolhaven en op 2 minuten loopafstand van tramhalte Pieter de Hoochweg.

Vanaf de snelweg (A13 en A20) liggen beide locaties op ongeveer 10-15 minuten rijden. In de wijk is betaald parkeren mogelijk op maandag t/m zaterdag van 09.00 – 23.00 uur en op zondag van 12.00 – 23.00 uur. De kosten bedragen € 2,76 per uur (Hofpleintheater zone 711 en de Theaterschool zone 540).

Het Hofpleintheater

Bij binnenkomst in het Hofpleintheater aan het Benthemplein valt je oog direct op het gigantisch gekleurde kunstwerk van Karel Appel. Hier bevindt zich onze grootste theaterzaal met 496 zitplaatsen.

Grote Zaal

Studio’s Hofpleintheater

Foyer

De Theaterschool

Bij binnenkomst in de Thetaterschool aan de Pieter de Hoochweg 222 voel je direct de passie voor theater! Het monumentale pand, is zoveel mogelijk intact gelaten wat een unieke sfeer creëert voor jouw evenement. De Theaterschool is toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel, maar beschikt niet over een rolstoelvriendelijk toilet. De toegankelijkheid van de theaterzalen verschilt. Kijk hiervoor bij de zalen zelf voor meer informatie.

De Entree

De Vide

De Verdieping

Studio’s Theaterschool

Theatercafé

Mogelijkheden

Culturele verhuringen

Het Hofpleintheater en de Theaterschool zijn twee unieke locaties in Rotterdam waar dagelijks verschillende activiteiten plaatsvinden omtrent theater, dans, muziek en meer. We verwelkomen graag culturele projecten en initiatieven.

 • Speel met jouw theatergroep of dansgezelschap in één van onze mooie theaterzalen;
 • Organiseer een cultureel festival of kunsttentoonstelling;
 • Gebruik onze ruimtes voor repetities van je theater- of dansgroep.

 

Zakelijke verhuringen

De ideale locatie voor zakelijke evenementen zoals conferenties, seminars, workshops, presentaties en vergaderingen. Onze moderne en goed uitgeruste theaterzalen en subruimtes bieden de perfecte setting voor een geslaagd evenement. We hebben ruimtes van verschillende formaten en faciliteiten die aan al je wensen kunnen voldoen.

 • Bied jouw medewerkers een inspirerende omgeving voor teambuilding en trainingen;
 • Organiseer een evenement dat indruk zal maken op jouw bezoekers;
 • Presenteer je product of dienst in een unieke omgeving.

 

Repetitieruimtes voor studenten en theater- en dansgroepen

Ben jij op zoek naar (een vaste) repetitieruimte voor onder andere theaterrepetities, danslessen en workshops? Dan bieden onze professionele studio’s met balletvloeren, spiegelwanden en geluidsinstallatie in het Hofpleintheater en de Theaterschool de perfecte faciliteiten voor jou. Ook hebben wij flexibele huuropties waarbij je zowel eenmalig een bepaald aantal uren kunt huren of vaste dagdelen.

 • Repeteer in een professionele omgeving om jouw voorstelling naar een hoger niveau te tillen;
 • Maak gebruik van onze studio’s met een balletvloer en spiegelwand om alles uit jouw dansrepetities te halen;
 • Werk aan je acteervaardigheden in een authentieke theateromgeving.

 

Betaalbare tarieven voor studenten
Als Jeugdtheater, waar iedere week veel leerlingen en spelers rondlopen, vinden we het belangrijk om jongeren en studenten de mogelijkheid te bieden om te repeteren in één van onze studio’s. Daarom bieden we speciale tarieven en flexibele huuropties aan. Zo kan je jezelf concentreren op de kunst, zonder je zorgen te maken over hoge kosten.

 

Catering

Zowel het Hofpleintheater als de Theaterschool beschikken over uitgebreide horecafaciliteiten. Tijdens jouw evenement of voorstelling bieden we jouw gasten graag wat te drinken aan. Met onze vaste partners, kunnen wij ieder evenement voorzien van heerlijke borrelhapjes, lunch en diner.

 

Techniek

Wij beschikken over de nieuwste technische middelen om jouw voorstelling of evenement samen met onze ervaren en professionele technici te ondersteunen. We werken met geautomatiseerde armaturen en volledige LED-verlichting. Ook beschikken we over de nieuwste zender-microfoons en beamer van uitstekende kwaliteit voor projectiemogelijkheden. Daarnaast behoren livestreamen en videoregistratie tot de mogelijkheden. Als makend theater hebben wij professionele technici in huis die graag met je mee denken op het gebied van geluid, licht en decor. 

 

Waarom kiezen voor Jeugdtheater Hofplein?

 • Onze centrale locaties in Rotterdam maakt ons goed bereikbaar voor iedereen in de stad;
 • We bieden flexibele huuropties, van enkele uren tot enkele maanden;
 • Onze professionele technische en ondersteunende teams staan voor je klaar om je evenement of repetitie vlot te laten verlopen;
 • De unieke sfeer in het Hofpleintheater en de Theaterschool inspireert en prikkelt creativiteit;
 • Je bevindt je in het hart van de Rotterdamse cultuur. Je kan bij ons perfect netwerken en samenwerken met andere studenten, theatergroepen, kunstenaars en andere creatievelingen wat kan leiden tot waardevolle contacten en artistieke kansen.

 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen, activiteiten, aanbiedingen en meer rondom verhuringen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief in het onderstaande formulier of geef tijdens je contact per e-mail of telefoon aan dat je deze graag wil ontvangen. Je ontvangt deze tweemaal per jaar.

 

Bij Jeugdtheater Hofplein is jouw passie onze prioriteit. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en samen iets bijzonders te creëren!

Vragen en reserveren

Neem voor (vragen over) het reserveren van ruimtes contact op met Rosa via het onderstaande contactformulier, evenementen@jeugdtheaterhofplein.nl of 010 243 50 53. We streven er naar om binnen 2 werkdagen te antwoorden.