• Home
  • Steun Hofplein nalaten

Nalaten

Als fan van Jeugdtheater Hofplein kun jij eraan bijdragen dat ook de huidige en komende generaties kinderen en jongeren de magie van theater, en specifiek van Hofplein, blijven ontdekken. Nalatenschappen zijn van grote waarde voor Hofplein, ze helpen ons om nog meer kinderen en jongeren te laten deelnemen, een bijzondere maker een opdracht te verstrekken, een specifiek onderwijsproject te ontwikkelen of die lang gedroomde locatievoorstelling te realiseren.

Jeugdtheater Hofplein als begunstigde in jouw testament opnemen kan op een aantal manieren. Met een legaat, erfstelling of fonds op naam. Omdat Jeugdtheater Hofplein een culturele ANBI (Algemeen nut beogende instelling) is, hoeven wij geen belasting af te dragen over jouw nalatenschap en komt jouw erfenis volledig ten goede aan de Hofpleiners.

Legaat

Als je Jeugdtheater Hofplein in je testament wil opnemen, kun je een legaat aan Jeugdtheater Hofplein nalaten. Hiermee laat je een vastgesteld geldbedrag of een bepaald goed (bijvoorbeeld een huis, een stuk grond of een aandelenportefeuille) na aan Jeugdtheater Hofplein. Een testament kan meerdere legaten bevatten.

Erfstelling

Je kan Jeugdtheater Hofplein in jouw testament benoemen tot (mede)erfgenaam. Er kunnen meerdere erfgenamen zijn. Een bepaald percentage van jouw nalatenschap wordt op deze manier aan Jeugdtheater Hofplein nagelaten.

Fonds op Naam

Je kan door een schenking bij leven of een testamentaire beschikking een Fonds op Naam instellen, waarmee je projecten van Jeugdtheater Hofplein ondersteunt. Het is in principe bedoeld voor onbepaalde tijd. Met een Fonds op Naam kies je zelf waar jouw geld aan wordt besteed. Vaak richt iemand al bij leven een Fonds op Naam op, maar dit kan ook per testament gebeuren.

Je bepaalt zelf de naam van jouw Fonds op Naam. Die kan praktisch zijn, maar ook je eigen naam of die van een dierbaar familielid. De regels en richtlijnen van jouw Fonds op Naam worden in overleg vastgesteld.

Ik was hier

Jeugdtheater Hofplein is aangesloten bij Ik was hier, een initiatief van zo’n 60 samenwerkende Rotterdamse kunstinstellingen die nalaten aan kunst en cultuur in Rotterdam hiermee breder onder de aandacht brengen.

Neem via onderstaande buttons contact op met Audrey Janssen voor meer informatie over nalaten.