Vragen

Hieronder vind je de meestgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Onze publieksservice helpt jou graag verder.

Veelgestelde vragen

Lessen en workshops

Hier vind je onze algemene voorwaarden voor al onze cursussen en Theaterkamp.

We hebben 10 leslocaties in en rondom Rotterdam: Barendrecht, Delfshaven, Hillegersberg, Hoogvliet, Krimpen a/d IJssel, Lansingerland, Nesselande, Pendrecht, Rotterdam-Noord en Rotterdam-Zuid. Bekijk de leslocatiepagina’s voor alle details over de locatie zoals het adres en het aanbod.

Inschrijven via de website is het makkelijkst. De inschrijfformulieren vind je op de pagina’s van het lesaanbod én op de leslocatiepagina’s.

Als je liever een papieren inschrijfformulier wil of hulp wil bij het digitaal inschrijven, bel dan naar ons kantoor op 010 243 50 55 of mail naar kantoor@jeugdtheaterhofplein.nl.

In dat geval wordt gekeken of groepen kunnen worden samengevoegd of krijgen de ingeschreven leerlingen bericht met de vraag of ze een andere tijd/locatie willen kiezen.

Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail, ook alle overige informatie over het theaterseizoen wordt per e-mail gecommuniceerd.

Wil je graag theater spelen, maar is er een financiële drempel? Dan zijn er opties waardoor je waarschijnlijk toch mee kunt doen.

Jeugdfonds Cultuur

Als er thuis te weinig geld is voor creatieve lessen, helpt het Jeugdfonds Cultuur. Het Jeugdfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Het fonds geeft een financieel steuntje in de rug en vergoedt het cursusgeld. Zo doe je een aanvraag bij het Jeugdfonds Cultuur:

Stap 1. Schrijf je in voor een cursus bij Jeugdtheater Hofplein.

Stap 2. Om gebruik te maken van het Jeugdfonds Cultuur vul je een ouderkaart in. Deze ouderkaart lever je in bij de intermediair. Hier vind je een intermediair bij jou in de buurt. Deze intermediair doet een aanvraag voor de vergoeding bij Jeugdfonds Cultuur. Je krijgt bericht wanneer de aanvraag is goed gekeurd.

Let op! Ook voor de inschrijvingen met financiële steun van het Jeugdfonds Cultuur gelden de Algemene Voorwaarden. Dit houdt in dat wanneer het Jeugdfonds Cultuur de aanvraag afwijst, en er een opzegging is na de 4e cursusdag, dat je de volledige contributie zult moeten betalen.

Het Jeugdfonds Cultuur is niet in alle gemeenten in regio Rijnmond actief. Sommige gemeenten hebben een eigen ondersteuningsregeling. Check in dat geval de website van jouw gemeente voor mogelijkheden.

 

Betalingsafspraken

Er kunnen ook betalingsafspraken gemaakt worden die wellicht kunnen helpen.

Er is een standaard optie voor het betalen in termijnen tot en met zes maanden. Na het inschrijven kun je dit zelf aangeven. Afhankelijk van de situatie, kan er een persoonlijke betalingsregeling getroffen worden. Wel is de bedoeling dat het volledige bedrag binnen een seizoen wordt voldaan.

 

Andere opties

Kom je niet in aanmerking voor het Jeugdfonds Cultuur, maar is er wel een financiële belemmering? Er is er toch een kans dat je mee kunt doen. Neem contact op met de afdeling Jeugdtheater, en samen bekijken we jouw opties.

Meer laden

Voorstellingen en activiteiten

Het Hofpleintheater bevindt zich in het grote scholencomplex aan het Benthemplein, tussen de scholen Grafisch Lyceum en Zadkine College in.

Het Hofpleintheater is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (tramhalte Schiekade of Heer Bokelweg – metrostation Stadhuis of Rotterdam Centraal).

Ook is er voldoende parkeergelegenheid voor en achter het theater. Dagelijks betaald parkeren – maandag t/m zaterdag 09.00 – 23.00 uur en zondag 12.00 – 23.00 uur (€ 2,76 per uur – zone 711).

In het Hofpleintheater bevinden zich veel trappen. Maak je gebruik van een rolstoel of kan je niet traplopen? Geef dan bij binnenkomst aan dat je graag gebruik wil maken van de lift, één van onze medewerkers begeleidt je dan met de lift naar boven.

Het mindervalide toilet bevindt zich in de foyer op de begane grond.

De Theaterschool is goed bereikbaar met het openbaar vervoer via metrostation Coolhaven (op ongeveer 10 minuten loopafstand) en tramhalte Pieter de Hoochweg (op ongeveer 2 minuten loopafstand).

Ook is er voldoende parkeergelegenheid rondom de Theaterschool en in het tegenovergelegen Lloydkwartier. Dagelijks betaald parkeren – maandag t/m zaterdag 09.00 – 23.00 uur en zondag 12.00 – 23.00 uur (€ 2,76 per uur – zone 540). Je kunt ook gebruik maken van de parkeergarage Q-Park Schiecentrale, op enkele minuten loopafstand. Deze is 24 uur per dag geopend en de tarieven liggen lager dan het parkeren op straat (€ 1,- per 26 minuten met een maximaal dagtarief van €21,-)

De Theaterschool is toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel, maar beschikt niet over een rolstoelvriendelijk toilet. De toegankelijkheid van de theaterzalen verschilt. De eerste verdieping is niet toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel.

De aanvangstijd van de voorstelling staat op je ticket. Drie kwartier voor aanvang gaan de deuren van het theater open en ben je van harte welkom voor een drankje. Onze locaties liggen in het centrum van Rotterdam, waardoor het soms druk is op de weg. Om een lange wachtrij te voorkomen, willen we je daarom vriendelijk verzoeken om op tijd van huis te vertrekken.

Na aanvang van de voorstelling doen we ons best om je alsnog een plek te geven in de zaal. Soms is dat, op verzoek van de maker of een gezelschap, niet mogelijk. Er is in dit geval geen recht op restitutie of andere vorm van compensatie.

In het Hofpleintheater en de Theaterschool kan alleen met pin betaald worden.

Online kaarten reserveren

Kaarten voor alle voorstellingen, workshops en activiteiten zijn te koop via deze website. Van je aankoop krijg je per e-mail een bevestiging, met een link naar de e-tickets. Print ze uit en neem ze mee naar de voorstelling. Ook is het mogelijk om de streepjescode op je e-ticket aan de zaaldeur te tonen op een smartphone of tablet. Je kan een e-ticket meerdere keren uitprinten, maar aan de zaaldeur kan deze natuurlijk maar één keer worden gescand.

 

Telefonisch kaarten reserveren

Telefonisch reserveren is mogelijk van maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur via 010 243 50 55. Na een telefonische reservering ontvang je een mail met de betaallink zodat je de kaarten per iDEAL kunt afrekenen.

Wanneer je geen gebruik kunt maken van de door jouw gekochte kaarten, neem dan uiterlijk 48 uur voor aanvang van de voorstelling contact op met de publieksservice van Jeugdtheater Hofplein. Wij verplaatsen de kaarten kosteloos naar een andere speeldatum of zetten ze om in een voucher voor een bezoek aan een andere voorstelling.

De publieksservice is bereikbaar van maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur via 010 243 50 55.

Meer laden

Contact

Jeugdtheater Hofplein

010 – 243 50 55
(bereikbaar tussen 09.00 – 17.00 uur)
info@jeugdtheaterhofplein.nl

Theaterschool
Pieter de Hoochweg 222
3024 BJ Rotterdam

Hofpleintheater
Benthemplein 13
3032 CC Rotterdam