Nieuwe stoelenactie

You’ll Never Zit Alone

Op 5 november 2020 bestaat Jeugdtheater Hofplein 35 jaar! In de afgelopen jaren hebben duizenden kinderen en jongeren hun eerste stappen op een podium gezet in ons iconische Hofpleintheater in het centrum van Rotterdam. Nog veel meer kinderen, jongeren en hun families zaten op het puntje van hun vrolijk gekleurde stoelen tijdens onze voorstellingen.

Tijdens de verbouwing van het Hofpleintheater in 2016 zijn de kenmerkende gekleurde stoelen, verwijzend naar het glas-in-beton-kunstwerk van Karel Appel in de gevel van het theater, blijven staan. Ze konden nog wel even mee en het geld was na deze verbouwing op. Maar nu kan het écht niet meer.

Daarom hebben we één wens voor ons jubileum: 496 nieuwe stoelen in ons Hofpleintheater en de vloerbedekking rondom de zaal vervangen, zodat ook de huidige en toekomstige generaties kinderen en jongeren weer lekker op het puntje van een goede stoel kunnen zitten, of lekker kunnen wegkruipen tijdens de voorstellingen. Alleen, bij het vervullen van deze wens kunnen we wel wat hulp gebruiken!

Adopteer een stoel

Iedere stoel in het Hofpleintheater kan geadopteerd worden, door een persoon, een bedrijf of bijvoorbeeld door een klas. Eén stoel kost € 400 en je adopteert deze dan voor de komende 5 jaar. In het Hofpleintheater zit je nooit alleen, want wij zorgen ervoor dat er ieder jaar tenminste drie keer een kind op jouw stoel zit voor wie een bezoek aan het theater niet vanzelfsprekend is. You’ll never zit alone!!
Daarnaast plaatsen we jouw naamplaatje op de betreffende stoel(en). Klik op de button hieronder om jouw stoel(en) te kiezen.

Doe een donatie

Uiteraard begrijpen we dat een hele stoel adopteren wellicht wat veel is en je misschien een kleinere donatie wilt doen. Daar zijn we natuurlijk ook ontzettend blij mee! Klik op de button hieronder om een donatie te doen.

IK ADOPTEER EEN STOEL
IN HET HOFPLEINTHEATER

IK DOE EEN DONATIE
VOOR DE NIEUWE STOELEN IN HET HOFPLEINTHEATER

Contact

Vanzelfsprekend is het ook mogelijk een schriftelijk donatieverzoek van ons te ontvangen voor jouw administratie. Dit kan zowel voor het adopteren van een stoel als voor het doen van een kleinere donatie. Neem hiervoor contact met ons op via 010-2435055 / communicatie@jeugdtheaterhofplein.nl

Jeugdtheater Hofplein heeft de status van Culturele ANBI, waardoor schenken extra voordelig kan. Particulieren donateurs mogen in hun aangifte inkomstenbelasting een gift met 1,25 verhogen en deze gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van een dergelijke gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Nieuwe stoelen in het theater

De planning is om in de zomermaanden van 2020 alle stoelen in het Hofpleintheater te vervangen en bij aanvang van het nieuwe theaterseizoen ’20-’21 lekker achterover te kunnen leunen op de nieuwe gekleurde stoelen. Graag houden we je in de tussentijd met korte nieuwsberichten op de hoogte hoe het met de stoelenactie gaat.