• Home
  • Nieuwe stoelenactie

Nieuwe stoelenactie

You’ll Never Zit Alone

Op 5 november 2020 bestond Jeugdtheater Hofplein 35 jaar! In de afgelopen jaren hebben duizenden kinderen en jongeren hun eerste stappen op een podium gezet in ons iconische Hofpleintheater in het centrum van Rotterdam. Nog veel meer kinderen, jongeren en hun families zaten op het puntje van hun vrolijk gekleurde stoelen tijdens onze voorstellingen.

Tijdens de verbouwing van het Hofpleintheater in 2016 zijn de kenmerkende gekleurde stoelen, verwijzend naar het glas-in-beton-kunstwerk van Karel Appel in de gevel van het theater, blijven staan. Ze konden nog wel even mee en het geld was na deze verbouwing op. Maar nu kon het echt écht niet meer.

Daarom was er één wens voor ons jubileum: 496 nieuwe stoelen in ons Hofpleintheater en de vloerbedekking rondom de zaal vervangen, zodat ook de huidige en toekomstige generaties kinderen en jongeren weer lekker op het puntje van een goede stoel kunnen zitten, of lekker kunnen wegkruipen tijdens de voorstellingen. Alleen, bij het vervullen van deze wens konden we wel wat hulp gebruiken!

Na heel hard te hebben gewerkt, staan er inmiddels 496 nieuwe stoelen in het Hofpleintheater en daar zijn we ontzettend blij mee. De nieuwe stoelen zijn mogelijk gemaakt door stoeladopties en giften van onze deelnemers, ambassadeurs, donateurs, vrienden en bezoekers. Daar zijn we ongelooflijk dankbaar voor.

Het is nog steeds mogelijk een stoel te adopteren of een donatie te doen. Nog niet alle stoelen zijn geadopteerd. Jouw naam, of die van je bedrijf, klas of groep op een van de nieuwe stoelen? Dat kan! Hieronder vind je meer informatie.

Adopteer een stoel

Iedere stoel in het Hofpleintheater kan geadopteerd worden, door een persoon, een bedrijf of bijvoorbeeld door een klas. Eén stoel kost € 400 en je adopteert deze dan voor de komende 5 jaar. In het Hofpleintheater zit je nooit alleen, want wij zorgen ervoor dat er ieder jaar tenminste drie keer een kind op jouw stoel zit voor wie een bezoek aan het theater niet vanzelfsprekend is. You’ll never zit alone! Daarnaast plaatsen we jouw naamplaatje op de betreffende stoel(en). Klik op de button hieronder om jouw stoel(en) te kiezen.

Doe een donatie

Uiteraard begrijpen we dat een hele stoel adopteren wellicht wat veel is en je misschien een kleinere donatie wilt doen. Daar zijn we natuurlijk ook ontzettend blij mee! Klik op de button hieronder om een donatie te doen.

Contact

Vanzelfsprekend is het ook mogelijk een schriftelijk donatieverzoek van ons te ontvangen voor jouw administratie. Dit kan zowel voor het adopteren van een stoel als voor het doen van een kleinere donatie. Neem hiervoor contact met ons op.

Jeugdtheater Hofplein heeft de status van Culturele ANBI, waardoor schenken extra voordelig kan. Particulieren donateurs mogen in hun aangifte inkomstenbelasting een gift met 1,25 verhogen en deze gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van een dergelijke gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Nieuwe stoelen in het theater

De nieuwe stoelen zijn de eerste stap in de nieuwe look-and-feel van het Hofpleintheater. Naast de stoelen is ook het omliggende tapijt vernieuwd en ook de foyer ondergaat de komende tijd een ware transformatie. Het wordt een innemend totaalkunstwerk dat Hofplein met creatief bureau Arttenders en Rotterdams kunstenaar Corriette Schoenaerts heeft ontwikkeld om onze missie en visie visueel kracht bij te zetten. Met een grondig gerenoveerd interieur kunnen we de komende jaren naar hartenlust kinderen, jongeren en hun families blijven ontvangen.