Musical groep 8

Praktische info

 • Groep 8
 • Kant en klare scripts of zelf iets maken
 • Repetities op school
 • Voorstelling op school of in het Hofpleintheater

Share

Op zoek naar een onvergetelijke afsluiting voor groep 8?

Onze Hofpleindocenten kunnen de repetities professioneel begeleiden. Bovendien biedt Hofplein kant en klare scripts aan van voorstellingen die hun succes al hebben bewezen in ons Hofpleintheater. Ook is het mogelijk om de kinderen zelf een eigen verhaal te laten bedenken, maken en spelen onder begeleiding van een Hofpleindocent. De voorstelling kan natuurlijk gespeeld worden in een van de theaterzalen van Jeugdtheater Hofplein.

Wij hebben de volgende scripts in ons aanbod:

 • De club van lelijke kinderen
  Op een dag geeft generaal Isimo het bevel om alle lelijke kinderen in het land op te pakken. Flaporen? Een grote neus? Maatje 44? Weg, van de straat ermee! Opgeruimd staat netjes! In een opvanghuis voor lelijke kinderen, dáár horen ze thuis. Met zijn sluwe plan zet de generaal ouders en kinderen op het verkeerde been. Pas als diezelfde ouders beseffen wat er is gebeurd, is het te laat en zijn de kinderen al ver weg. Op twee na. Voor hen begint een groot avontuur.De club van de lelijke kinderen is een mooi, grappig en ontroerend verhaal dat gaat over anders zijn. Een vrolijke voorstelling met toch een serieuze boodschap. De schoolmusical is gebaseerd op het gelijknamige boek van Koos Meinderts.Deze musical bestaat uit 22 rollen, 9 scènes en 5 liedjes.
 • De klokkenluider van Rotterdam
  Misschien heb je het gerucht wel eens gehoord van het monster van de Euromast? Hij wordt daar gevangengehouden door de wethouder van de stad: Frollo. Maar dát mag niemand weten! Zo verschrikkelijk en lelijk is het monster, Quasimodo, trouwens niet. Hij ziet er gewoon net even wat anders uit dan de andere Rotterdammers. Hij zou het allerliefste beneden, tussen de mensen, willen wonen. Maar zal hij daar ooit geaccepteerd worden om wie hij is, zonder dat hij zich anders hoeft voor te doen? Er is maar een manier om daarachter te komen: hij gaat naar het Zottenfestival! Maar dan beginnen de problemen pas echt…Deze musical bestaat uit 35 rollen, 35 scènes en 9 liedjes.
 • Prins yo mattie
  Koning Karel en Koningin Catherina hebben een zoon, prins Matthias. De koning is erg ziek. Als hij dood is zal de prins hem moeten opvolgen. In plaats zijn zoon te leren een goede koning te worden, overlaadt hij het jongetje met cadeau’s. Iedereen op het paleis vindt prins Matthias maar een naar verwend nest. Vooral zijn oom Hubert, die stiekem altijd al koning had willen zijn.Als Matthias jarig is verzint Hubert een list om van hem af te zijn. Hij geeft de prins een vakantiereisje naar de stad. Maar wat niemand weet is dat hij de prins in de stad wil laten vermoorden. Door geluk ontkomt Matthias aan de soldaten die hem willen vermoorden en dan komt hij een groep straatjongeren tegen. De straatjongeren vinden hem raar, maar ook grappig en ze nemen hem mee naar het schoolplein. Daar leert de prins meer van de straat. Als Hubert erachter komt dat de prins nog leeft, doet hij er alles aan om de prins alsnog te vermoorden. De prins heeft nu de hulp van de straat nodig, maar dan zal hij wel wat moeten doen aan zijn gedrag.Deze musical bestaat uit 31 rollen, 10 scènes en 3 liedjes.
Musicalpakket 1: script, muziek en 40 uur begeleiding door een theaterdocent

Dit pakket neemt de leerkrachten van groep 8 een groot deel van het werk rondom de groep 8-musical uit handen. De Hofpleindocent komt 40 uur naar jullie school en studeert de gekozen musical met de kinderen in en helpt bij de uitvoering. Ook geeft de Hofpleindocent adviezen over het decor en de aankleding, zodat de kinderen later kunnen terugdenken aan een mooi en onvergetelijk afscheid van de basisschool.

 • 40 uur begeleiding door een theaterdocent – € 3.100,- (vrijgesteld van btw)
 • Reiskosten theaterdocent (afhankelijk van reisafstand, vrijgesteld van btw)
 • Huur script en muziek – € 80,- per uitvoering (exclusief 21% btw)
 • Indien van toepassing extra kosten Buma Stemra € 35,-
Musicalpakket 2: script, muziek en 10 uur begeleiding door een theaterdocent

Dit pakket is geschikt als de leerkrachten van groep 8 de musical graag zelf met de kinderen instuderen, maar de musical met wat hulp van een professionele Hofpleindocent extra bijzonder willen maken. De Hofpleindocent komt 10 uur naar jullie school, geeft tips en tricks over de regie en helpt de kinderen om zich zeker te voelen op het podium.

 • 10 uur begeleiding door een theaterdocent – € 720,- (vrijgesteld van btw)
 • Reiskosten theaterdocent (afhankelijk van reisafstand, vrijgesteld van btw)
 • Huur script en muziek – € 80,- per uitvoering (exclusief 21% btw)
 • Indien van toepassing extra kosten Buma Stemra € 35,-
Musicalpakket 3: script zonder begeleiding

Het is ook mogelijk om een script te huren zonder begeleiding van een Hofpleindocent. Daarvoor bedragen de kosten:

 • € 160,- per uitvoering (exclusief 21% btw).
 • Indien van toepassing extra kosten Buma Stemra € 35,-.
Musicalpakket 4: afscheidsvoorstelling op maat

Voor de scholen die een stapje verder durven te gaan, is het ook mogelijk om een theaterdocent met de kinderen een eigen theatervoorstelling te laten maken. De kinderen leren hoe hun eigen verbeelding en ideeën vertaald kunnen worden naar een theatervoorstelling. Zo kunnen zij laten zien dat zij er aan het eind van hun schoolcarrière klaar voor zijn hun publiek hun eigen verhaal te vertellen. Neem contact op om de wensen, mogelijkheden en kosten door te spreken.

Speel de musical op het grote toneel in het Hofpleintheater

Het is voor scholen mogelijk om tegen een aantrekkelijk tarief het Hofpleintheater te huren. De ervaring om op het podium van een groot, professioneel theater te staan, zullen de kinderen hun leven lang niet meer vergeten. De kosten zijn afhankelijk van de wensen, dus neem contact op om de mogelijkheden door te spreken.

Contact & aanmelden

Voor vragen over dit aanbod neem je telefonisch of per mail contact op met Rianne via 010 - 754 00 15 of educatie@jeugdtheaterhofplein.nl