Theaterworkshops

Praktische info

  • Alle groepen en klassen
  • Theater, zang en/of dans
  • Op school of in het Hofpleintheater
  • Prijsindicatie ’24-’25:
    € 70,- tot € 75,- per uur, excl. reiskosten
  • Huur studioruimte Hofpleintheater: € 25,- per uur (Educatietarief)
  • Minimale afname: 2 uur per dag

Delen

Bruis van de energie door de kracht van theater!

Jeugdtheater Hofplein verzorgt ook theaterworkshops, passend binnen een thema van de school. Door niet alleen in de boeken, maar ook in de beleving te duiken, blijft de lesstof of het thema langer en beter hangen

Wil je voor jouw leerlingen spel-, zang- en/of dansworkshops organiseren? Dat kan: op school / de BSO of in het Hofpleintheater. Onze Hofpleindocenten kunnen het programma naar wens aanpassen: van een enkele kennismakingsworkshop tot een complete theaterweek binnen zelfgekozen. Door op een creatieve en fantasievolle manier met elkaar aan de slag te gaan zullen jullie een onvergetelijke dag beleven die nog lang zal doorwerken.

In de theaterworkshops tijdens de themadag/themaweek, worden alle zintuigen geprikkeld, gaat de creativiteit stromen en wordt niet alleen het hoofd maar ook het hart van de kinderen aangesproken. Theater zorgt voor verbinding en verdieping.

Is er een speciale gelegenheid op jouw school / BSO, zoals een jubileum, het vieren van de eerste lentedag, afsluiting van de Kinderboekenweek of projectweek? Hofplein kan met je meedenken om van die dag een onvergetelijke ervaring te maken voor zowel de leerlingen als de leerkrachten.

Voorbeelden en tips

Als je zelf niet helemaal weet hoe je zo’n dag moet aanpakken, hebben we genoeg voorbeelden van workshops die werken bij verschillende thema’s en voor diverse doelgroepen. Van het zelf schrijven van scènes tot het knutselen van eigen kostuums, van het maken van bijzondere choreografieën, tot het omtoveren van een lokaal tot een echt theaterdecor.

Professionele theatermakers

Al onze theaterworkshops worden gegeven door de eigen professionele theatermakers van Hofplein met onderwijservaring. Hierdoor zijn ze goed in staat een klas te motiveren en in te spelen op verschillen tussen kinderen. Elk kind kan daardoor op zijn eigen niveau deelnemen en plezier beleven aan de dag.

Contact & aanmelden

Elke school / BSO waarmee we ons verbinden, vraagt om een eigen aanpak. Passend bij de visie en specifieke aandachtspunten van de school / BSO, vullen onze Hofpleindocenten vanuit hun eigen (vak)inzicht hun theaterlessen in.

We gaan graag in gesprek om het juiste programma voor jou te ontwikkelen.

Voor vragen over dit aanbod neem je telefonisch of per mail contact op met Danilo via het onderstaande aanmeldformulier, of via 010 - 754 00 15 of educatie@jeugdtheaterhofplein.nl

Vul dit formulier zorgvuldig en volledig in dan kunnen wij u snel informeren over de mogelijkheden. We streven er naar om binnen 2 werkdagen te antwoorden.

Aanvraagformulier workshops