Over Jeugdtheater Hofplein

Speel de rol van jouw leven bij Jeugdtheater Hofplein

Jaarlijks doen er 11.500 kinderen in onze professionele omgeving mee aan de trajecten en workshops van Jeugdtheater Hofplein en bezoeken 65.000 mensen onze voorstellingen en festivals.

In 1985 werd Jeugdtheater Hofplein opgericht, waarna het uitgroeide tot een begrip in Rotterdam en omstreken. Er ontstaan vriendschappen voor het leven en tegenwoordig doen alweer de kinderen van eerdere generaties Hofpleiners mee aan ons uitgebreide aanbod van trajecten en workshops.

    Verbeeld, verrijk, verwonder

    Wij beschouwen onze jonge spelers altijd als volwaardige artistieke partners in elk creatief proces. Ieder kind kan zichzelf zijn, plezier beleven en grenzen verleggen samen met onze professionele theatermakers. Dat doen we met activiteiten in de vrije tijd, het onderwijs of in de stad.

In de vrije tijd staat plezier hebben met theater centraal. In een warme en veilige omgeving bouwen kinderen aan hun zelfvertrouwen en spelen voor een publiek. Binnenschools zetten we in op de artistieke dialoog. Op die manier worden programma’s op maat gemaakt die aansluiten bij het DNA van de school. In de stad zoeken we naar samenwerkingen om nog meer kinderen en jongeren in verschillende vormen te laten deelnemen aan ons theateraanbod.

    Met beide benen in de stad

    Twee unieke plekken in de stad vormen de basis van Jeugdtheater Hofplein. Het Hofpleintheater aan het Benthemplein in hartje Rotterdam is ons eigen theater. De grote zaal met een capaciteit van 496 personen is hét podium voor kinderen en jongeren. Het bevindt zich in het bijzondere Technikon-complex van de architect Maaskant en is herkenbaar aan het prachtige werk van Karel Appel dat de gevel siert. Aan de Pieter de Hoochweg in de wijk Delfshaven vind je De Theaterschool. In dit monumentale pand houden we kantoor én bruist het zeven dagen per week als locatie voor workshops, onderwijs en voorstellingen.

Wij zijn nieuwsgierig naar al de verschillende verhalen en dromen die er zijn in onze wereldstad. Meer dan ooit zetten we ons ervoor in dat we toegankelijk zijn voor élk kind. Iedereen is welkom!