Atelierlessen

Praktische info

Groep voor beginners 8+

 • 10.00 – 12.30
 • Lesdag: zaterdag
 • 25 januari – 5 april 2025 (10 weken)
 • Hofpleintheater
 • € 248,- (incl. materialen)

 

Groep voor gevorderden 10+

 • 13.30 – 16.00
 • Lesdag: zaterdag
 • 25 januari – 5 april 2025 (10 weken)
 • Hofpleintheater
 • € 248,- (incl. materialen)
Op de locaties:
Rotterdam-Noord

Delen

Ontwerpen, naaien, stylen en kleden

Wel een liefde voor theater maar geen behoefte om op het podium te staan? Dan hebben we heel speciaal aanbod voor jou: de backstagelessen waarin je in de atelierlessen alles leert over het vak van kostuumontwerper bij Hofplein.

Aan de hand van een sprookje gaan jullie aan de slag. De ‘schatkamer’ van Hofplein met honderden kostuums en attributen is jullie styling-speeltuin, de naaimachine jullie uitdaging en met modeltekenen maak jij jouw creatieve ideeën zichtbaar. Het werk presenteer je op zaterdag 5 april in een expositie waar al je vrienden en familie mag komen kijken naar wat jij hebt gemaakt!

Gratis proefles

Op zondag 15 september heb jij de kans om in hét kostuumatelier van het Hofpleintheater een gratis proefles te volgen tijdens ons Open Huis: SPOT!

Twijfel je nog of de atelierlessen iets voor jou zijn of wil je gewoon eerst even ervaren hoe een les eruit ziet? Er zijn drie proeflessen waar je aan mee kunt doen. Meld jezelf hier wel even voor aan, zodat je zeker bent van een plekje. Dit doe je op de pagina van SPOT!

 • 10.30 - 11.30 uur
 • 12.15 - 13.15 uur
 • 14.00 - 15.00 uur

Voor of na jouw gratis proefles kan je genieten van de rest van ons programma tijdens ons open huis vol met proeflessen, workshops, voorstellingen, presentaties, muziek, creatieve doe-het-zelf-activiteiten en natuurlijk lekker eten! Dus kom gezellig langs, leer Hofplein beter kennen en tot dan! Kijk voor het volledige programma en het reserveren van jouw plekje voor alle activiteiten op de pagina van SPOT!

Inschrijven

In seizoen 2024 - 2025 komen de atelierlessen natuurlijk weer terug, en dan duurt de cursus zelfs 10 weken. Dat zijn dus 2 extra lessen! De lessen starten op 25 januari 2025.

Er zijn weer 2 verschillende klassen: de beginnersgroep en de groep voor gevorderden

Ben jij 8+ en heb jij geen tot weinig ervaring met de naaimachine? Dan is de beginnersgroep iets voor jou. Het draait hier vooral om kennismaken met de naaimachine.

Heb je al wat ervaring opgedaan met de naaimachine? Bijvoorbeeld thuis of in eerdere atelierlessen? En ben jij ouder dan 10 jaar? Dan zijn de lessen voor gevorderden iets voor jou. Je slaat daar de beginselen van de naaimachine over en gaat een stapje verder in het vak van kostuumontwerper. Je wordt natuurlijk ondersteund door kostuumontwerper Amarens.

Schrijf je nu in via de onderstaande buttons onder de juiste cursus. Heb je al eens eerder meegedaan aan een cursus of voorstelling bij ons? Klik dan op ‘huidige deelnemer’, je hoeft dan niet opnieuw al je gegevens in te vullen. Is dit de eerste keer dat je aan een cursus of voorstelling mee wil doen? Klik dan op ‘nieuwe deelnemer’.

Rooster

Bekijk hieronder de lesroosters:

Vragen

Heb je vragen over deze cursus? Kijk dan op onze onze veelgestelde vragen pagina, of neem contact op met Eva of Rianne via 010 - 243 50 55 of kantoor@jeugdtheaterhofplein.nl.

Te volgen op de locaties:

Rotterdam-Noord

Hofpleintheater, Benthemplein 13, 3032 CC Rotterdam

Lessen voor de leeftijden:
4 - 5, 6 - 7, 8 - 12, 12+