Theaterles 12+

Praktische info

CURSUS OKT 2024-APR 2025

Algemene informatie
• 12+
• 1,5 of 2 uur per week
• Delfshaven, Hillegersberg, Nesselande, Rotterdam-Noord en Rotterdam-Zuid
• Inschrijfgeld € 10,- (alleen voor nieuwe deelnemers)
• Steun van Jeugdfonds Cultuur

Lange cursus
• Start september
• Tarief 2 uur lang: € 352,-
• Tarief 1,5 uur lang: € 277,-

Korte cursus
• Start oktober
• Tarief 2 uur lang € 215,-
• Tarief 1,5 uur lang: € 174,-

Hofpleinpas
Alle leerlingen krijgen de Hofpleinpas, hiermee kan je voor € 5,- naar alle Hofplein-voorstellingen.

Voorstellingsbezoek
Omdat we theater kijken net zo belangrijk vinden als theater spelen, worden al onze leerlingen één keer per seizoen uitgenodigd voor een voorstellingsbezoek.

Jongeren Theater Festival
Het Jongeren Theater Festival is zoals de naam al zegt, hét festival voor jongeren vol met voorstellingen, presentaties, workshops, muziek en nog veel meer! Met je groep bezoek óf speel je op het festival op de Theaterschool.

Delen

Wil je toneelspelen en je ontwikkelen als speler? 

Volg een van onze theatercursussen! Onder leiding van een bevlogen theaterdocent, ga je aan de slag met acteren. Wil je vrijuit improviseren of juist toewerken naar een presentatie? We hebben dit seizoen verschillende soorten theatercursussen op allemaal verschillende dagen, tijden en leslocaties waar je aan mee kunt doen. Zo zit er altijd iets voor jou tussen!

 

Lekker improviseren
Je gaat iedere week aan de slag met improvisatie. Hoe bouw je een niet-voorbereide-scène op? Wat is blokkeren? Hoe volg je een impuls? Hoe speel je door als je publiek moet lachen? Kortom: je gaat vooral heel veel de vloer op om de do’s en don’ts van improviseren te ontdekken. Met je groep bezoek je het Jongeren Theater Festival in april 2025.
Rotterdam-Noord, woensdag, 2 uur lang, 14+
Delfshaven, zondag, 2 uur lang, 12+
Lange cursus € 352,- & korte cursus € 215,-

 

Theatercursus 12+
Voor iedereen die les wil volgen én een kleine eindpresentatie wil spelen is dit je plek! Ga aan de slag met toneelspelen en theater maken. In 25 lessen van 1,5 of 2 uur ga je aan de slag met toneelspelen en theatermaken, en werk je toe naar een eindpresentatie tijdens het Jongeren Theater Festival (JTF) of een voorstelling met je locatie.
Hillegersberg, maandag, 1,5 uur lang
Nesselande, zaterdag, 1,5 uur lang
Rotterdam-Zuid, zaterdag, 1,5 uur lang
Lange cursus € 277,- & korte cursus € 174,-

Inschrijven lange theatercursus

De lange cursus loopt van september tot en met april. Klik op onderstaande buttons om jezelf in te schrijven voor de lange theatercursus. Inschrijven kan tot aan de kerstvakantie.

Inschrijven korte theatercursus

De lange cursus is ook te boeken als twee korte cursussen, als je eerst wil proeven van theater. Je kunt in september en januari starten met een korte cursus. Op die manier kun jij jouw theaterseizoen flexibel inrichten. Klik op onderstaande buttons om jezelf in te schrijven voor de korte theatercursus.

Vragen

Heb je vragen over deze cursus? Kijk dan op onze onze veelgestelde vragen pagina, of neem contact op met Eva of Rianne via 010 - 243 50 55 of kantoor@jeugdtheaterhofplein.nl.

Gratis proefles

Wil je eerst ontdekken wat een theaterles inhoudt en de gezellige Hofpleinsfeer voelen? Dat kan! Tussen maandag 16 en zondag 22 september 2024 vinden er voor alle leeftijden gratis proeflessen plaats op onze 10 leslocaties in en rondom Rotterdam. Voor meer informatie over de proeflessen en voor het inschrijven ga je naar onze speciale proeflespagina.

Want stiekem doen we allemaal aan theater. Zingen in de douche, dansen en springen in de regen, doen alsof je op een andere plek bent én soms sta je zelfs voor de spiegel en geef je een optreden aan een denkbeeldig publiek. Er schuilt een Hofpleiner in ons allemaal, ook in jou!

Te volgen op de locaties:

Delfshaven

De Theaterschool, Pieter de Hoochweg 222, 3024 BJ Rotterdam

Lessen voor de leeftijden:
2 - 3, 4 - 5, 6 - 7, 8 - 12, 12+, 14+

Hillegersberg

TooropMavo, Tooroplaan 8, 3055 VG Rotterdam

Lessen voor de leeftijden:
6 - 7, 8 - 12, 12+

Nesselande

IKC Het Spectrum, Robert van 't Hoffstraat 10, 3059 PN Rotterdam

Lessen voor de leeftijden:
2 - 3, 4 - 5, 6 - 7, 8 - 12, 12+

Rotterdam-Noord

Hofpleintheater, Benthemplein 13, 3032 CC Rotterdam

Lessen voor de leeftijden:
4 - 5, 6 - 7, 8 - 12, 12+

Rotterdam-Zuid

Montfort College, Montessoriweg 14, 3083 AN Rotterdam

Lessen voor de leeftijden:
4 - 5, 6 - 7, 8 - 12, 12+