Organisatie

Hofplein verrijkt de wereld

Sinds 1985 verrijkt Jeugdtheater Hofplein de wereld via de kracht van verbeelding en verwondering. Al meer dan een miljoen theaterfans brachten een bezoek aan het kleurrijke Hofpleintheater in Rotterdam Noord en kozen al minstens 75.000 kinderen, jongeren en jongvolwassenen voor een van de vele trajecten bij Jeugdtheater Hofplein.
Met Jeugdtheater in de vrije tijd, in het onderwijs en in de stad, heeft Jeugdtheater Hofplein ieder kind wel iets te bieden. Op deze manier draagt Hofplein in grote mate bij aan het plezier en de persoonlijke en culturele ontwikkeling voor iedereen tussen de 2 en 25 jaar.

Ook buiten Rotterdam is Hofplein actief: er zijn inmiddels 10 locaties waarvan 4 buiten Rotterdam (Barendrecht, Hoeksche Waard, Krimpen a/d IJssel, Lansingerland). Hofplein heeft 150 medewerkers in loondienst waarvan 30 oproepkrachten en 5 betrokken vrijwilligers.

 

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Sinds 2012 is Jeugdtheater Hofplein een Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en voldoet met de opsomming van onderstaande gegevens aan de digitale publicatieplicht die aan deze status verbonden is.

 

  Officiële naam

 • Stichting Jeugdtheater Hofplein
 • RSIN nummer 006473039
 • Fiscaal nummer: 0064.73.039.B01

 

  Missie

  Jeugdtheater Hofplein verrijkt de wereld via de kracht van verbeelding en verwondering, door theater te maken met kinderen en jongeren in een professionele omgeving. De kinderen en jongeren zijn daarbij volwaardige artistieke partners in elk creatief proces.

 

  Visie

  Jeugdtheater Hofplein is een warm Huis waar élk kind welkom is. Waar elk kind de kans krijgt om van podiumkunst te proeven en daardoor zichzelf en de wereld om zich heen te ontdekken. Of je nu netjes door de voordeur binnenwandelt, of via het raam naar binnen waait. Of je nu bulkt van het zelfvertrouwen of als een schaduw langs de muren schuurt. Jeugdtheater Hofplein koestert de droom dat wie binnenkomt, op een andere manier ons Huis weer verlaat. Meer verzekerd van gelijke kansen. Voller. Sterker. Groter. Met een open en kritische blik de grote wijde wereld in.

   

  Privacy Statement

   

  Raad van toezicht

  • mevrouw mr. R. Patandin (voorzitter)
  • de heer M. Mol
  • mevrouw A. Norville MSc
  • de heer prof.dr. PH.B.F. Franses

  De onkosten die de Leden van de Raad van Toezicht maken, worden middels een onkostenvergoeding vergoed.

  Directie

  • Caroline Pietermaat, algemeen directeur/bestuurder
  • Marnix Keeven, directeur financiën & bedrijfsvoering

   

  Beloningsbeleid

  Stichting Jeugdtheater Hofplein is formeel niet aangesloten bij een cao. Op dit moment worden voorbereidingen getroffen om toe te treden tot de cao Kunsteducatie.
  Directieleden van Jeugdtheater Hofplein worden ingeschaald (volgens het huidige loongebouw) in schaal 13 (afdelingsdirecteuren). Bezoldiging van de directeur-bestuurder wordt vastgesteld door de raad van toezicht.

   

  Contactgegevens

   Hofpleintheater
   Benthemplein 13
   3032 CC Rotterdam

   

   De Theaterschool
   Pieter de Hoochweg 222
   3024 BJ Rotterdam

   

   Telefoonnummer: 010– 243 50 55 (bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 17.00 uur)
   E-mailadres: info@jeugdtheaterhofplein.nl

  Contactformulier